Ungdommer, foreldre og frivillige har bygget en splitter ny gapahuk

Glade medlemmer: f.v. Ivar Dybvik Hegland (17), Sondre Nybakken (16) og leder Erlend Hammersborg (17).

Glade medlemmer: f.v. Ivar Dybvik Hegland (17), Sondre Nybakken (16) og leder Erlend Hammersborg (17).

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Ungdommene håper og tror den blir brukt.

DEL

EIDSBERG: – Den nye gapahuken vår er lagd for at 4H kan arrangere noen av sine medlemsmøter der, og blant annet ha overnatting. Den er åpen for alle hele tiden, så andre kan også bruke den når de vil, sier 4H-leder Erlend Hammersborg (17).

Den er laget av både Homstvedt 4Hs medlemmer, foreldre og andre frivillige som har bidratt.

– I tillegg har vi fått en del støtte fra blant andre Sparebankstiftelsen DNB, Eidsberg sparebank og Eidsberg kommune, og det er vi utrolig takknemlige for, sier Hammersborg (17).

Søndag ble gapahuken offisielt åpnet.

Tror den vil bli brukt

Hammersborg tror den kommer til å bli mye brukt fremover, ikke bare av 4Hs medlemmer.

– Det at den ligger midt i lysløypa tror jeg har mye å si. Den ligger perfekt til for dem som går i løypa, og det passer bra for familier på tur. Jeg tror det kan komme flere fra andre steder også. Det er et pent bygg som glir inn i naturen. Det vil bli mye brukt av Homstevdt 4H og det er god investering både for lokalmiljøet og for klubben vår, så dette er vi takknemlige for, sier han.

Svært fornøyde

Det er styremedlem Ivar Dybvik Hegland (17) og medlem Sondre Nybakken (16) enige i.

– Vi håper på å få brukt denne gapahuken så ofte vi kan, spesielt om vinteren når vi kan gå på ski i lysløypa og deretter ta en pust i bakken her. Den nye gapahuken har blitt kjempefin, sier de.

– Hva er det som gjør det så fin?

– Den er stor og praktisk, og lett tilgjengelig med en ypperlig plassering. Det er bra for Hærland at vi har fått en ny møteplass, for da kan folk komme seg ut hit og ha et sted å være. Vi håper jo at flere fra andre steder også kanskje kommer hit en tur, sier guttene.

Ordføreren var på plass

Under åpningen var det ordfører Erik Unaas som klippet snoren. Det var også flere spesielt inviterte gjester til stede.

– Grunneieren av plassen, som har latt oss bygge den her, var her. I tillegg inviterte vi dem som har bidratt mye med dugnad og sponsorer, forteller Hammersborg.

Artikkeltags