Spydeberg: Det var tidligere i sommer at Oslo-gutten (12) skulle besøke en kamerat som ferierte på en hytte ved Lyseren. Da gutten ankom hytta, kom to hunder springende rett mot ham. Gutten reagerte instinktivt og snudde seg delvis bort.

Store senskader

Likevel løp den ene rett bort til gutten og bet ham.Lensmann Steinar Svendsen i Spydeberg opplyser at gutten i all hast ble kjørt med ambulanse til Ullevål sykehus hvor han fikk behandling, blant annet sydd sammen med ti sting. Men tilstanden skal være så alvorlig, at det fryktes at gutten vil få alvorlige senskader etter bittet.– Guttens far har anmeldt forholdet, og vår jurist i Follo politidistrikt har utferdiget et forhåndsvarsel om avling av hunden. Flere vitner er også avhørt, og hunden er hentet og satt i kennel. Men hundeeieren ønsker ikke å avlive hunden, sier Svendsen.

Streng hundelov

Svendsen sier dette er det andre tilfellet i Spydeberg i år at en hund har gått til angrep på et menneske. Forrige gang var da en mannlig syklist ble angrepet av en hund ved Solbergfoss.– Da samtykket hundeeier i avliving, legger Svendsen til. Nå ønsker han å minne hundeeiere om det store ansvaret det er å ha hund. Det er fortsatt alminnelig båndtvang, og den nye hundeloven setter enda strengere krav til eierne enn tidligere. Den sier helt klart at hundeeier skal ha kontroll på sin firbeinte venn uansett hvor den oppholder seg.Saken er fortsatt under etterforskning, og Svendsen ønsker ikke å gå mer i detaljer om guttens skader.