Marius hoppet 144 meter i storbakken på Rena - dette får han belønning for

Nær målet: Mysen IF-hopper Marius Aas Hast fikk til et kjempehopp i storbakken på Rena og endte på pallen. Det betyr at han nå rykker opp fra A-klassen og til eliteklassen i norgescupen.

Nær målet: Mysen IF-hopper Marius Aas Hast fikk til et kjempehopp i storbakken på Rena og endte på pallen. Det betyr at han nå rykker opp fra A-klassen og til eliteklassen i norgescupen.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Marius Aas Hast fra Mysen IF fikk til et kjempehopp på 144 meter i storbakken på Rena (K124), og sikret seg 2. plass i A-klassen i norgescuprennet søndag.

DEL

RENA: På Rena var det lørdag det tilnærmet vindstille og like forhold for alle. Søndag var det til tider litt oppdrift, som noen av hopperne klarte å utnytte til å dra langt ned i bakken.

LES OGSÅ: Knalløp av Frorud i NM - hakk i hæl på Martin Johnsrud Sundby

Oppdrift ga kjempehopp

Lørdag leverte Marius Aas Hast to jevne hopp på 128 og 128,5 meter. Det holdt til 7. plass i A-klassen. Aas Hast er inne i sitt siste år på Wang toppidrettsgymnas i Oslo, og med i elitegruppa i Kollenhopp. Han representer Mysen IF, og har nå også bosted i Mysen.

– Jeg hoppet i A-klassen også i forrige sesong, men da ble det bare 10. og 12. plass som beste resultat. I år har det gått bedre etter at jeg rykket opp fra B-klassen. Jeg har som mål å vinne et renn i A-klassen før jeg er ferdig på Wang til våren. Jeg tror jeg er god nok til det, uttalte Aas Hast etter rennet lørdag.

Søndag hadde Aas Hast gode forhold på sitt første hopp, da han strakte seg til hele 144 meter. Med det ledet han A-klassen etter første omgang, og var siste hopper ut i annen omgang. Med litt mindre luft å flyte på, satte han nedslag på 130 meter og berget 2.-plassen. Det er hans hittil beste resultat i Norgescupen og bare 5,3 poeng unna sesongens mål.

Resultatene betyr også nå at han er tatt opp i eliteklassen i norgescupen. Sist Indre Østfold hadde en hopper i eliteklassen var trolig Spydeberg-hopper Hans Christian Pettersen. Han ga seg på hopping i 2007.

LES OGSÅ: Erik Unaas gikk langt ifra fortest – men hadde all grunn til å glise i det kinesiske Vasaloppet

Bra av Karoline Skatvedt

De kvinnelige elitehopperne hoppet i normalbakken på Rena (K99) i helgen. Lørdag var Trøgstad-jenta Karoline Bjerke Skatvedt ikke langt unna de beste på lengden, og nådde 89 og 93,5 meter. Dessverre kom hun bakpå etter landing og ble dømt til fall i begge hopp. Dermed ble det 6. plass.

Søndag leverte Karoline stående hopp på 81,5 og 75,5 meter, og endte på 7. plass.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags