Moa (23) er i toppen i U23-VM på ski – drømmer om å oppleve pappa som speaker i et OL

SAMMEN: Mysen-mannen Kjell-Erik Kristiansen følger datteren Moa Molander Kristiansen i U23-VM på ski i Sveits. Så langt har det blitt en 16. plass og en 10. plass på den lovende svenske skiløperen. Fredag skal hun gå fellesstart med skibytte.

SAMMEN: Mysen-mannen Kjell-Erik Kristiansen følger datteren Moa Molander Kristiansen i U23-VM på ski i Sveits. Så langt har det blitt en 16. plass og en 10. plass på den lovende svenske skiløperen. Fredag skal hun gå fellesstart med skibytte.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Moa Molander Kristiansen har OL-deltakelse i Beijing som et langtidsmål. Da håper hun at far Kjell-Erik Kristiansen er speaker. Pappa skal snart arbeide som speaker på sitt femte OL

DEL

GOMS: Denne uka er Moa Molander Kristiansen med på U23-VM i langrenn. 23-åringen brakk staven på sprinten, fikk en fin 16. plass, men det er på de litt lengre distansene hun har sin styrke. Tirsdag fulgte hun opp med tiendeplass på 10 kilometer klassisk. Fredag går hun fellesstart med skibytte, noe som skal passe henne bra.

LES OGSÅ: Mysteriet Ola (35) ikke finner ut av: – Hvorfor er jeg frisk i utlandet, men stadig syk i Norge?

Heier som pappa

På plass i Goms i Sveits er pappa Kjell-Erik Kristiansen. Denne gangen uten å være speaker. Men så visst høres det når Moa passerer ham. Det kommer oppmuntringer, og kanskje også et råd eller to med tydelig stemme. Stolt opplever Mysen-mannen datterens store steg framover denne vinteren. På enkelte renn er de beste svenskene som Charlotte Kalla slått.

– Framtidsmålet? Jeg vil gjerne være med på både VM i Seefeld neste vinter og OL om fire år. Du må ikke gi deg, pappa, smiler Moa.

(Saken fortsetter under bildet.)

Den nyblivne 23-åringen håper å få oppleve far som speaker på også de aller største rennene.

– Klart jeg ikke skal gi meg, smiler far.

Moa bor i Östersund, studerer og satser på ski. Foran og i denne sesongen er skader og sykdom unngått. Framgangen har kommet.

LES OGSÅ: Sa opp en lederstilling i IT-bransjen – nå jobber Ståle (48) for å fremme hoppsporten

Snart til Sør-Korea

Kjell-Erik er innom mesterskapet i Alpene for seniorer i alderen 21–23 år, skriver og fotografer for sweski.com, som eidsbergingen selv står bak, og er snart på vei til Sør-Korea for å være OL-speaker for femte gang. I tillegg har han vært TV-kommentator på tre OL.

– OL er bra å ha med seg på CV-en, men jobben gjør meg ikke til millionær.

– Men bedre enn sykkel-VM?

– Det ser nok slik ut. Jeg har ennå ikke fått betalt for jobben i Bergen, og det spørs hvordan det går. Det er mange kreditorer.

(Saken fortsetter under bildet.)

I Pyeongchang skal han ta hånd om skiskyting. Mot normalt blir det i utgangspunktet på bare ett språk. Språkmektige Kristiansen snakker sju–åtte språk tilnærmet flytende og liker å krydre opplevelsen for tilskuere og deltakere så de føler seg hjemme. Men på OL er det først og fremst engelsk og det nasjonale språket som ønskes.

– Du har lært deg opp på koreansk?

– Nei, men jeg skal ha med meg to koreanere. De kan derimot ikke noe om skiskyting ennå, sier 57-åringen.

I løpet 35 år som speaker har han arbeidet i 25 land. I Sør-Korea har han tidligere kommentert verdenscup i parkorientering.

– Er det trygt å reise dit?

– Mange spør om det. Jeg tror det knapt er noe sted det er tryggere å være de kommende uker, mener han.

LES OGSÅ: Friidrettstalentet Fredrik (19) drømmer om OL i 2020 – nå får han lokal drahjelp

Har startet nytt firma

Mysen-karen har sammen med to andre Østfold-karer nylig startet et firma som skal hjelpe arrangører med alt fra markedsføring til internett- og TV-produksjon. Gjennom speaker-arbeid i mange år har han tilegnet seg mye kunnskap.

– Og det mest verdifulle av alt er kanskje alle som jeg kjenner.

Mens far har utvidet virksomheten, har Moa satt seg enda et mål for årets sesong.

– Jeg håper å få prøve meg i verdenscupen, sier Moa.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags