Vil ære seg selv

Steinlager endte uplassert i Sverige.

Steinlager endte uplassert i Sverige. Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Steinlagers æresløp ble innstiftet etter at hesten la løpsskoene på hylla for to år siden. I år har tiåringen gjort et sensasjonelt comeback. Lørdag stiller han i sitt eget æresløp på Momarken.

DEL

Steinlager fikk sitt eget æresløp for sine enorme prestasjoner i perioden han sto hos Per Oleg Midtfjeld på Momarken. Etter å ha blitt skadet i Elitloppet for to år siden, ble det besluttet av han skulle virke som avlshingst i Sverige og legge løpsskoene på hylla.

Eier Knut Olausson fra Ski ga imidlertid ikke helt opp håpet om å se sin øyensten i løpsbanen igjen, og i regi av Olle Goop har hesten gjort seks starter så langt i år – hvorav to har endt med seier.

Ønsketrekning

Steinlager blir utvilsomt det store trekkplasteret i sitt eget æresløp. Selv om hesten har en rusten programrad, kommer han til å bli favoritt fra sin fine utgangsposisjon. Eier Knut Olausson har også med Cromwell i det samme løpet. Den seksårige hingsten har vist flott framgang i regi av Per Oleg Midtfjeld i år, og er en av outsiderne på lørdag.

– Det ble ønsketrekning for min del med Steinlager i førstespor og Cromwell i niendespor. Håpet er at Steinlager går i tet og Cromwell i hans rygg. Førstnevnte var dårlig i Årjäng sist, noe som skyldtes en halsinfeksjon. Trener Olle Goop har rapportert at alt står bra til med hesten, og normalt sett skal han lede fra start til mål. Han er jo vant til å møte bedre hester. Cromwell er i flott utvikling, og sammen med Midtfjeld er det en stilfull ekvipasje som skal bli spennende å følge utover. For Steinlagers del tar vi ett løp av gangen. Begge hestene har for øvrig levert prestasjoner i år som jeg setter godt på plussiden. Jeg har god tro på seier lørdag, for optimist må man være i travsporten, mener den engasjerte hesteeieren.

Trekker publikum

Sportssjef på Momarken, Leif Kjøniksen, mener det er spesielt at Steinlager kan vinne sitt eget æresløp, men han regner med at hesten trekker mye folk.

– Jeg har god tro på at det kommer like mange som på Unionstravet tidligere i år. Steinlager har en spesiell stilling her i distriktet, og trekker helt klart mye folk. Æresløpet kommer midt blant de svenske storløpene Hugo Åbergs og Jubileumspokalen, og sånn sett er vi fornøyd med det feltet vi har fått. Moro også at hjemmeekvipasjen Cromwell/Per Oleg Midtfjeld stiller i favorittsjiktet. Videre er det som vanlig kjempekvalitet på Ole Uttisruds og Per Rakkestads minneløp. Den nybakte norgesmesteren Auro News blir å finne på startstreken i sistnevnte løp. Merk dessuten at landets beste hoppe, Tinita Love, stiller i et hoppeløp. Vi har bra med aktiviteter for barna, og håper at mange tar med familien til en sportslig sterk V75-omgang hvor det også er jackpot fra sist uke, opplyser Kjøniksen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags