Vibeke Skofterud vrakes som prisutdeler på Idrettsgallaen

DELER IKKE UT: Vibeke Skofterud blir ikke å se på scenen under årets Idrettsgalla.

DELER IKKE UT: Vibeke Skofterud blir ikke å se på scenen under årets Idrettsgalla. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

To versjoner om hvorfor Slitu-jenta ikke får dele ut pris.

DEL

Norsk Tipping og Norges Idrettsforbund var kritiske til at Vibeke Skofterud skulle dele ut pris under Idrettsgallen på grunn av hennes engasjement med det utenlandske spillselskapet Comeon. Det skriver Dagens Næringsliv.

35-åringen er nå strøket fra listen over prisutdelere. Det bekrefter markedsdirektør Morten Schønfeldt i Norges Idrettsforbund (NIF) overfor avisen.

Kun praktisk

Idrettsgallaen er et samarbeid mellom Norges Idrettsforbund, Olympiske Komité, Norsk Tipping og NRK, men Schønfeldt viser til at det er NRK som gjør vurderingen rundt hvem som skal få dele ut pris og ikke. Han er likevel glad for at Skofterud, som ambassadør for Comeon, ikke får dele ut pris. Det samme er kommunikasjonsdirektør Tonje Sagstuen i Norsk Tipping.

– Det er NRK som til syvende og sist har det redaksjonelle ansvaret. Men ettersom Idrettsgallaen er et samarbeid, så er det naturlig at vi utveksler meninger. Og standpunktet til Norsk Tipping er at vi ikke ønsker prisutdelere som bevist omgår norsk lov, sier hun til DN.

NRKs prosjektleder for Idrettsgallaen er Christian Finnskog. Han bedyrer at det var rene praktiske grunner til at Skofterud er vraket.

Erstattes av Fjørtoft

– Det er helt riktig at Vibeke Skofterud var tiltenkt som utdeler sammen med Thor Hushovd. Dessverre var Thor nødt til å melde avbud, og dermed forsvant den «Mesternes mester»-koblingen. Da bestemte vi oss for å gå for en annen duo, Jan Åge Fjørtoft og Bjørn Maaseide, som også kjenner hverandre godt fra «Mesternes mester», sier Finnskog.

Han benekter at press fra samarbeidspartnerne har medvirket til vrakingen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags