ASKIM: Det faste trimtilbudet på torsdager i sommerhalvåret pleier å bli avviklet i Solbergfosslinna. Men torsdag ble altså er unntak fra dette. Hele 57 stykker benyttet anledningen til å få seg en organisert trimtur.

Fin løype

– Jeg synes løypa har blitt fin og vil kunne fungere som både en fin trim- og turløype, sa Askim IFs Lasse Jensen under åpningen.

Han gledet seg over det store oppmøtet og mente på hukommelse at det var minimum det nest høyeste deltakertallet i Linnatrimmens historie. Sesongen avsluttes for øvrig med nytt løp kommende torsdag. Da i den vanlige Solbergfosslinna.

LES OGSÅ: Markerer åpningen av nye Linna med løp

Jensen stilte for øvrig i kortbukse i de omkring fem plussgradene – som enestemann i Vammalinna denne kvelden.

Bedre folkehelsen

Ordfører Thor Hals sto for den offisielle åpningen og avsluttet med å klippe snora, mens nysgjerrige barn sto tett ved siden av. De voksne sto mer beskjedent bak og fulgte med.

– Dette er et av mange tiltak i Askim for å bedre folkehelsen i kommunen. Med lys og nytt underlag kan denne løypa nå brukes hele året, sa Hals blant annet i sin lille tale.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Dødt løp i spurtoppgjør

De som skulle løpe den korteste løypa på omkring to kilometer startet først.

Ut fra start tok duoen Lukas Ullnæss og Dennis Emilian med stort engasjement, glede og innsats teten i starten.

LES OGSÅ: Populær turvei blir oppgradert for nesten fire millioner kroner – åpnes straks

Mot mål kom de også sammen etter ni minutter og 57 sekunders løping. Der hadde de et durabelig spurtoppgjør om andreplassen, som rettferdig nok ble dømt delt.

(Saken fortsetter under bildet)

 

– Dette var moro, og løypa var kjempefin, sa Dennis etter målgang.

Først i mål i den nye løypa, som suveren vinner, ble den 14-år gamle aktive friidrettsutøveren i Askim IF, Andrea Wiik. Hun kom seg gjennom løypa på 7,32 minutter, som dermed er løyperekord.

(Saken fortsetter under bildet)

 

I den korte løypa var det flest unge barn, men også noen voksne som løp.

Deretter var det klart for langløypa over fire kilometer. Her var det mest voksne som løp; fra unge tenåringer til evigunge Hans Georg Øverby på 67 år, som deltok.

Vinner i langløypa ble Espen Rygge med tiden 14,53 minutter.

LES OGSÅ: Populær turvei snart ferdig - etter to måneder med graving