Gå til sidens hovedinnhold

Utklasset alle

Artikkelen er over 17 år gammel

Askim IFs Amalie Lund Holth utklasset sine konkurrenter på 600 meter under Norway Games i helgen. Hun overbeviste alle med tiden 1,46.20, som var ny pers.

– Det var skikkelig moro. Jeg var jo alene på hele oppløpssiden, smilte 13-åringen etter løpet.

Norway Games var i år lagt til Lambertseter stadion på grunn av ombygging av Bislett stadion. Men det hadde ingen betydning for Askim-løperen. Seieren var den tredje på rad for Amalie i Norway Games.

– Jeg vant 800 meter når jeg var 11 og 12 år. I år var det 600 meter i stedet for 800 meter, og det holdt til seier nå også, fortsetter hun.

I tet fra start

Askim-løperen viste ingen respekt i feltet, og gikk i tet fra start.

– Jeg dro de første 200 meterne, før ei annen gikk opp for å dra. I siste sving rykket jeg. Det var ei som presset litt, men hun ga seg. Jeg fikk noen meter på de andre, og på oppløpssiden ledet jeg med fem meter. Det holdt helt til mål, forteller Amalie.

Hun måtte innrømme at melkesyra kom kraftig på slutten av løpet.

Trener Tommy Jacobsen var meget fornøyd med løpet til Trøgstad-jenta, som løper for Askim.

– Jeg synes det var et kjempeløp. Amalie viste at hun har fart i kroppen. Vi har ikke trent mye på dette, så det ligger der naturlig, meddeler han.

Flere medaljer

Vetle Aasland fra Askim imponerte også stort under Norway Games. I spyd kastet han 33,57 meter, og satte ny personlig rekord. Kastet holdt også til sølvmedalje for 13-åringen. I høyde hoppet den allsidige unggutten 1,40 meter. Dette var fem centimeter høyere enn tidligere pers. Ny bestenotering ble det også på 60 meter med tiden 9,36.

– Moro med perser. Spyd har jeg trent mye på i det siste, og har fått bedre teknikk, forklarer han.

Klubbvenninnen Heidi Bjørsrud løp en bra 100 meter på tiden 13,22 sekunder. Dette holdt til finaleplass, og ny klubbrekord med sju hundredeler. Den gamle rekorden var 19 år gammel! I finalen endte hun for øvrig på 6. plass.

FRI-KAMs Jeanett Lipovoj og Charlott Assenholt viste fin form i kule. Med resultatene 6,83 og 6,74 meter endte de på henholdsvis 11. og 12. plass av de 18 kulestøterne.