ASKIM: Forrige helg sikret hun seg gull både i kule og høyde da del 1 av kretsmesterskapet (KM) i friidrett ble arrangert. Lørdag var Julie Stillesby på plass da Askim IF arrangerte del 2 av KM. Også denne gangen ble det to seire av to mulige for Ørje-jenta. 16-åringen vant både 100 meter og lengde, uten at hun selv var helt fornøyd.

Allsidig jente

– Jeg er fornøyd med å vinne, men jeg hoppet både lenger og løp fortere for to uker siden på Askim stadion, forklarer Julie, som trener friidrett kun én gang i uken. Resten av tiden går nemlig med til fotball og håndball. Neste sesong er det også snakk om storsatsing på håndballlaget hun spiller på. Det kan gjøre det vanskelig å satse på friidrett. Dessuten er det ikke enkelt å drive friidrett i Ørje, selv om klubben har stor rekruttering og flinke trenere. – Ugresset gror fint på løpebanen der, ler hun, før hun legger til: – Jeg har litt lyst til å satse videre, men da må jeg nok bytte til en større klubb med et godt treningsmiljø. Det kan bli Askim eller FIL Bamse. Jeg skal jo begynne på Mysen videregående skole til høsten, så det kan kanskje passe med FIL Bamse, sier den talentfulle idrettsjenta.

Gøy med friidrett

For de litt yngre utøverne er det lettere å kombinere idretter. Det er trioen Trine Nygård, Thea Espenes og Lene Thon eksempler på. Askim-utøverne driver både med langrenn, håndball og friidrett. – Det er morsomt å drive med mye forskjellig. Akkurat nå er det gøy med friidrett. Her kan man prøve seg på mange typer øvelser. Det som også er så fint er at man møter så mange nye mennesker på stevnene, sier 13-åringene. Selv om ikke været spilte på lag med friidrettsgruppa i Askim IF, så var det mange lyspunkter for hjemmearrangøren. Vetle Aasland sikret seg nye gullmedaljer i både spyd og lengde med nye personlige rekorder i 14-årsklassen. Gull ble det også til Lisbeth Jacobsen på 400 meter i 18/19-årsklassen. For FIL Bamse og Mysen ble det også én seier. Mari Lausand Grinna var eneste representant for klubben og sikret seg førsteplassen på 100 meter i 14-årsklassen. – Jeg har aldri løpt 100 meter før, så det var litt overraskende at jeg vant, innrømmer en blid FIL Bamse-utøver.