Etter 50 år i turnsporten har endelig Per (78) fått en etterfølger som leder

GÅR AV: Per Østreng går av som leder i Trøgstad Turnforening, men kommer likevel til å være i miljøet på turnlåven.

GÅR AV: Per Østreng går av som leder i Trøgstad Turnforening, men kommer likevel til å være i miljøet på turnlåven. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Per Østreng går av som leder i Trøgstad Turnforening. – Det føles egentlig helt naturlig, sier 78-åringen.

DEL

TRØGSTAD: I vinter markerte Trøgstad Turnforening sine første 50 år. I alle disse årene har Per Østreng hatt en sentral rolle i klubben. Blant annet har han sittet 34 år som leder. Men nå er det slutt. Under årsmøtet mandag gikk den tidligere lensmannen av som leder og ut av styret.

LES OGSÅ: Lokal bedrift går inn med 250.000 kroner i den nye rackethallen

– Ikke rart

– Om det er litt rart? Nei, jeg synes det er helt naturlig i den alderen jeg er i at det nå er slutt, forteller 78-åringen, som de siste årene har prøvd å få andre til å ta ledervervet, uten å lykkes. Denne gangen løste det seg. Maria Therese Høyer blir hans etterfølger.

Trøgstad Turnforening er organisert med et hovedstyre, samt to undergrupper i rytmisk gymnastikk (RG) og apparatturn. Høyer blir nå leder av både hovedstyret og RG-gruppa, mens Sigrid Ullensvang tar lederansvaret for apparatturn.

– Det var nesten så vi måtte innkalle til ekstraordinært årsmøte for å få på plass nytt styre. Heldigvis løste det seg i siste liten, sier Østreng, som fortsatt vil ha kona Sigrun Østreng i styret.

– Selv om jeg går av nå, så vil jeg fortsatt være vaktmester på turnlåven og ha en fot i miljø. Så helt borte blir jeg ikke, smiler han.

LES OGSÅ: Janne (27) stilte i bobledress og raggsokker – tok NM-gull i ny idrett

Barneidretten går ut

Per Østreng kunne ellers fortelle om en stor endring i turnforeningen. Siden idrettslaget i Trøgstad ble oppløst i 2001, har barneidretten på Skjønhaug og Havnås vært organisert under turnforeningen. Nå går barneidretten ut av turnforeningen.

– Barneidretten ønsker å danne et eget lag. Grunnen er at det koster forholdsvis mye å være underlagt turnforeningen med kretskontingenter og forbundskontingenter. I tillegg har Norges Turnforening et ganske komplisert betalingsprogram i Mysoft. Først skal man betale for hver utøver inn til forbundet, før forbundet igjen betaler tilbake til klubbene. Det i stedet for å betale rett til klubbene. Så alt dette arbeidet medfører at det er vanskelig å få folk til å lede barneidretten. På vårt årsmøtet var det full forståelse for det. Forslaget om å danne et eget lag ble derfor godkjent, forklarer Østreng, og forteller at Sebahat Suljova er barneidrettens nye leder. Barneidretten består av 70 medlemmer. Uten disse blir det igjen 211 medlemmer i turnforeningen.

LES OGSÅ: Trøgstad fått ansvaret for Hobøls nye idrettshall, men fortsatt helt i det blå når den kan stå ferdig

Fikk bemerkninger

Per Østreng forteller ellers at årsmøtet gikk stille og rolig for seg. Klubben har en sunn og god økonomi, og regnskapet ble godkjent av revisor.

– Revisoren hadde likevel et par bemerkninger. En ting jeg ikke hadde gjort var å tegne underslagsforsikring. Jeg har trodd at det ikke har vært noe man måtte gjøre. Å tegne det har jeg tenkt har vært en mistillit til kassereren. Men det er visst noe man må ha. Det blir bare flere og flere pålegg til lag og foreninger, noe som gjør det vanskeligere å drive frivillig arbeid, sukker han.

Aktiviteten i klubben er Per Østreng ellers fornøyd med.

– Vi har god aktivitet både i RG- og apparatgruppa. I apparatturn har vi kanskje litt dårlig bredde i toppidretten nå, men dette er noe som går i bølger og noe vi i styret jobber med. Eller det nye styret jobber med. Jeg er jo ute jeg nå, ler Østreng.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags