MYSEN: Dermed kan vi trygt fastslå at det største NM i spesialpistol noensinne ble sportslig vellykket for arrangørklubben Mysen pistollag. I tillegg gjennomførte klubben, med hjelp av funksjonærer fra naboen Askim pistolklubb og en rekke andre klubber også arrangementsmessig var svært vellykket. Det ble til slutt hele 824 starter fordelt på over 300 deltakere.

– Veldig moro

Øyvind Johansen er leder i Mysen pistollag og var også arrangementsansvarlig for NM på Korterud. Likevel klarte han altså å konsentrere seg nok til å skyte seg helt til topps uten omskyting i øvelsen spesialpistol.

– Vi funksjonærer skjøt under vanskelig forhold fredag ettermiddag med regn og dårlig lys. Likevel klarte jeg å prestere feilfri skyting og sikre meg NM-gullet med 90 poeng av 90 mulige. Det var veldig moro endelig å lykkes. I solskinn og flotte forhold dagen etter var det ingen som klarte å følge opp. Det var deilig å ta mitt første NM-gull etter å ha vært med på omskyting seks-syv ganger tidligere uten å klare og skyte meg helt til topps, forteller 52-åringen svært fornøyd.

Stolt viser han fram den blanke og fine gullmedaljen som bevis på NM-tittelen.

– Det er nesten utrolig at det går an. Jeg har skutt dårlig i hele våres. Derfor var det svært overraskende at jeg skulle få slik fullklaff i et norgesmesterskap på hjemmebane, sier Johansen videre.

Veteranen var for øvrig ikke langt unna mer heder i NM.

Han fulgte nemlig opp med sterke 88 poeng i spesialrevolver. Det holdt til en tredelt andreplass. Men etter omskyting, endte han opp med fjerdeplass der.

– Omskyting har jeg aldri vært god på, forklarer Mysen-lederen.

Fersking tok bronse

Øyvind Johansen var ikke den eneste lokale skytteren som slo til i dette NM. Klubbkameraten Filip Vinæs (28) sikret seg bronsemedaljen i øvelsen Johansen vant. Trøgstingen oppnådde sterke 88 poeng og var med i omskytingen om medaljer og endte altså opp med bronse.

– Det var kjempemoro å lykkes. Litt tilfeldig egentlig at jeg oppnådde dette i spesialpistol for det er normalt ikke min beste øvelse. Bronsemedalje er virkelig stas og noe jeg ikke hadde forestilt meg før NM at jeg skulle klare, sier 28-åringen, som kun har skutt med pistol i fire-fem år.

– Hvor mye satser du egentlig på pistolskyting?

– Satser og satser. Jeg skyter kun for å ha det moro. Og denne gang ble det spesielt moro. Men jeg kommer nok ikke til å satse noe mer framover av den grunn, legger Vinæs til mens han holder på en overraskende NM-medaljen han sikret seg.

For Askim pistolklubbs skyttere ble NM sportslig sett skuffende, med en 33. plass til Arild Trobe i spesialpistol som beste plassering. De antydede topplasseringene i lagkonkurransen uteble totalt for Askim. Beste lagplassering oppnådde Mysen pistollag med en 11. plass.