Mia (17) kjempet seg tilbake fra brudd i foten – vant cupfinalen for seniorer

Mia Authen (helt til venstre) er bare 17 år, men fikk komme inn i cupfinalen i fotball for LSK mot Vålerenga. Etter på feiret hun med lagvenninnene.

Mia Authen (helt til venstre) er bare 17 år, men fikk komme inn i cupfinalen i fotball for LSK mot Vålerenga. Etter på feiret hun med lagvenninnene. Foto:

Mia Authen (17) startet sesongen med beinbrudd. Hun avsluttet den samme sesongen med cupfinale og gull.

DEL

OSLO: Lørdag ble cupfinalen i fotball kvinner spilt mellom Vålerenga og Lillestrøm i Telenor Arena. Lillestrøm var regjerende cupmester, og slo virkelig til med festfotball mot sin rivaler fra Oslo øst. Lillestrøm-damene ga seg ikke før det sto 5–1 på tavla. De siste minuttene av kampen kom Trøgstad-jenta Mia Authen (17) ut på banen og fikk være med på festen.

Fra bunn til topp

– Det var veldig gøy, sier Mia Authen til Smaalenenes Avis.

Sesongen begynte på verst tenkelig vis med brudd i foten for Authen.

– Sesongen har egentlig gått fra bunn helt til topp. Jeg ble overrasket da jeg ble spurt om å være med i troppen til cupfinalen. Jeg har trent mer med A-laget i år, og jeg satt på benken i fjorårets cupfinale, likevel var det en overraskelse bare at jeg fikk være med. Det å komme ut på banen var veldig stort, sier hun.

– Det har vært ganske mye trening i år for å komme seg tilbake etter skade. Jeg har lagt ned det som måtte til, sier hun.

(Saken fortsetter under bildet)

Mia Authen (t.h) her fra en landslagssamling med Trøgstad-vennine Anne Barlund. Lørdag ble Authen cupmester  med lagkameratene i LSK Kvinner.

Mia Authen (t.h) her fra en landslagssamling med Trøgstad-vennine Anne Barlund. Lørdag ble Authen cupmester med lagkameratene i LSK Kvinner. Foto:


Ekstra gøy å slå Vålerenga

Finalen mot erkerivalen Vålerenga skapte en prefekt ramme for cupfinalen. Det var mange på tribunen og to supportergrupperinger som virkelig ville vinne. Det påvirket i følge Authen spillerne.

– Det var ekstra gøy å møte Vålerenga. Det var mye tenning, vi ville ut å knuse dem. Det klarte vi jo, sier hun med et smil.

For den driblesterke høyrekanten har det vært et godt år med spill for klubbens rekruttlag i andre divisjon og cupfinale. Hun har satt seg som mål at hun neste sesong skal være mer involvert.

– Neste år håper jeg å få flere kamper på benken og få prøve meg mer som innbytter, sier hun ydmykt.

LES OGSÅ: Henrik (22) fra Eidsberg er klar for OBOS-ligaen etter opprykk: – Målet er å spille på et enda høyere nivå

Tap for Huse

Samme helg ble det også spilt cupfinale for jenter 19. Der fikk Askim-jenta Mia Huse og hennes lagvenninner i Vålerenga en tøff oppgave i møte med Klepp fra Rogaland. Oslo-laget tok ledelsen 0-1, men ved pause var kampen snudd til 2–1. Klepp-spillerne ga seg ikke før det sto 9–1 på måltavla. Dermed ble det sølv til 18-åringen og Vålerenga.


Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags