Håndballen og fotballen i Trøgstad inngår unikt samarbeid til barnas beste

TIL DET BESTE: Per-Chato Zezanski er sportslig leder i HK Trøgstad og er en av fire ledere som har skrevet under på en unik samarbeidsavtale mellom HK Trøgstad og Trøgstad/Båstad FK. Her med håndballspiller Joacim Øien (16).

TIL DET BESTE: Per-Chato Zezanski er sportslig leder i HK Trøgstad og er en av fire ledere som har skrevet under på en unik samarbeidsavtale mellom HK Trøgstad og Trøgstad/Båstad FK. Her med håndballspiller Joacim Øien (16). Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fotballen og håndballen i Trøgstad har inngått et unikt samarbeid. Målet er å tilrettelegge slik at spillerne kan holde på med begge idretter.

DEL

TRØGSTAD: – I Trøgstad har vi mange barn og unge som driver med flere idretter, som fotball og håndball. Fra tid til annen dukker det opp utfordringer, når det for eksempel er trening på samme dag og våre unge og håpefulle blir satt i en skviss. Som breddeklubber ønsker både HK Trøgstad og Trøgstad/Båstad FK nå å samordne og koordinere aktivitetene, slik at vi sammen legger forholdene til rette for at de som ønsker det kan drive med begge idretter, skriver Geir Ødeby, leder av Trøgstad/Båstad FK på Facebook.

LES OGSÅ: – Disse oppgjørene betyr mye for laget, hater jo å tape for Trøgstad

Felles retningslinjer

I samarbeidskontrakten står det at begge klubber skal bestrebe seg etter målsettingen om «flest mulig – lengst mulig – best mulig».

– Det er bred enighet om at vi bør samarbeide, særlig på trenernivå, men også på styrenivå. Nøkkelen til samarbeid ligger i god kommunikasjon. Det oppfordres derfor til at trenere og leder i både håndball og fotball på de enkelte årstrinn/aldersklasser oppretter og vedlikeholder god kontakt med hverandre, står det i kontrakten som er skrevet under av begge klubbers ledere og sportslige ledere.

LES OGSÅ: – Dessverre slapp vi oss ned noen hakk etter hvilen, og da blir det vanskelig

Klubbene har blitt enig om fem felles retningslinjer. Det to første definere når håndball- og fotballsesongen er.

– Håndballsesongen er fra 1. oktober til 31. mars, mens fotballsesongen er fra 1. april til 30 september, står det i kontrakten.

(Saken fortsetter under bildet.)

– Trening er trening

LES OGSÅ: Mysen, Trø/Bå og Ørje i samme avdeling neste år: – Dette vil trigge oss

Punkt tre går blant annet på at trening er trening, uansett.

– Det skal aksepteres at spillere som deltar på både håndball og fotball ikke skal måtte møte på samtlige treninger for sitt lag i begge aktiviteter. Og dette skal heller ikke ha konsekvenser for laguttak til kamper. Trening er trening, slår klubbene fast.

Punkt fire går på representasjon, det være seg regionlag, kretslag eller landslag.

(Saken fortsetter under bildet.)

MÅ IKKE VELGE: HK Trøgstad G13-spiller Daniel Enger Kreppen trenger ikke velge mellom håndball og fotball. Det skal være mulig å kombinere begge idretter.

MÅ IKKE VELGE: HK Trøgstad G13-spiller Daniel Enger Kreppen trenger ikke velge mellom håndball og fotball. Det skal være mulig å kombinere begge idretter. Foto:

– Alle arrangement i regi av krets og forbund går foran kamper og trening på klubbnivå, påpeker klubbene.

Det femte og siste punktet går på opprette kommunikasjonspunkter.

– Godt samarbeid betyr at man jevnlig har møter mellom trenere i klubbene, slik at deres aktiviteter ikke kommer i konflikt og kolliderer med hverandres, poengterer HK Trøgstad og Trøgstad/Båstad FK.

Til slutt står det i kontrakten klubbene imellom:

– Ingen spillere skal få høre at «Nå må du snart velge idrett». Allsidighet skal bejubles.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken