Gå til sidens hovedinnhold

Så nære var Ingveig (17) å slå verdenseneren i trial i EM-runde i Latvia

Artikkelen er over 3 år gammel

Ingveig Håkonsen kjørte en feilfri førsterunde og ledet foran verdensmesteren halvveis i lørdagens EM-runde og endte opp med andreplass.

LIEPJA: Søndag hadde 17-åringen fra Skiptvet plutselig pådratt seg feber og hoste, men fulgte likevel opp med sterk kjøring igjen, og til en ny pallplassering – tredjeplass – i den tredje EM-runden i denne balansekunstsporten på motorsykkel i terreng.

Les også: Ingveig er årets motorsykkelsportutøver

Fantastisk dag

Ingveig Håkonsen presterte i lørdagens andre EM-runde å kjøre helt feilfritt uten en eneste prikk i første halvdel. Dermed ledet hun foran verdensmester Emma Bristow.

I den andre runden pådro hun seg en fempoenger i den syvende seksjonen og ytterligere en prikk, men dermed stoppet hun opp med knallsterke seks prikker.

Det holdt til en soleklar andreplass, bak Bristow, som nøyde seg med den ene prikken hun fikk på den første runden.

– En helt fantastisk dag på den andre runde i det europeiske mesterskap her i Latvia. Min første runde var perfekt, og jeg var i en ledelse. En liten feil på den andre dyttet meg ned på andreplass bak verdensmester Bristow. Jeg er ekstremt fornøyd med dagens kjøring og resultat. Jeg gleder meg til i morgen, skrev Ingveig på sin facebookside lørdag.

Lagvenninnen Huldeborg Barkved, som var overraskende nær Ingveig i norgescupen forrige helg, fulgte opp med en sterk fjerdeplass i lørdagens runde.

Fornøyd

Tross sykdom som oppsto leverte Ingveig Håkonsen altså sterk kjøring også søndag, da hun endte opp med tredjeplass.

Saken fortsetter under bildet.

 

– Jeg er veldig fornøyd med tredjeplass på den tredje runden av EM. Seksjonene var vanskeligere enn første dag, men jeg fikk igjen bevist at jeg kunne. I løpet av hele helgen var det bare én seksjon jeg ikke kjørte feilfritt minst én gang, forteller den talentfulle og hardtsatsende 17-åringen.

Hun legger til:

– Nå har jeg igjen bevist at jeg kan hevde meg helt i toppen mot de aller beste i verden. Det inspirerer til ytterligere satsing.

NM neste

Neste større oppgave for trialføreren fra Skiptvet er NM i Kristiansand om snaut to uker.

Der er NM-gull det naturlige målet for Ingveig Håkonsen, som vant i 2014 og 2015.

Kommentarer til denne saken