Gå til sidens hovedinnhold

Ingveig ble beste norske i EM-åpningen i trial – er selv mellomfornøyd

Artikkelen er over 3 år gammel

Ingveig Håkonsen var mellomfornøyd etter fjerdeplass i årets første EM-runde i trial lørdag.

CASTELOLLI: Den talentfulle 18-åringen fra Skiptvet ble med det beste norske fører, men hun skulle så gjerne gjort det bedre i en meget spesielt EM-løype i spanske Castelolli.

– Dette var et veldig spesielt løp der de fleste seksjonene var lette, mens noen få seksjoner var vanskeligere, slik at man skulle skille ut de beste. Når jeg ikke helt fikk til disse seksjonene slik jeg burde, var det umulig å redde seg inn til en enda bedre plassering i de øvrige, forteller Håkonsen på telefon fra Spania.

LES OGSÅ: Ingveig (18) får stipend fra Olympiatoppen: – Rett og slett litt uvirkelig

Men Ingveig Håkonsen henger ikke med hodet etter fjerdeplassen i helgens EM-runde. Det skulle da også bare mangle; hun er svært nær Europatoppen med det resultatet.

– Jeg er likevel greit fornøyd med resultat. En fjerdeplass i runde én av Europamesterskapet er veldig bra. Men jeg har høyere forventninger og vet jeg kan gjøre det bedre. Jeg er litt skuffet ettersom nivået mitt på så mange treninger har vært veldig høyt, og så klarer jeg ikke å vise meg fra min beste side i løpet, sier Håkonsen videre.

LES OGSÅ: For første gang på 15 år tar Norge VM-bronse i trial – det står Ingveig fra Skiptvet bak

Hun trøster seg med at det heldigvis kommer mange flere sjanser i sesongen; blant annet fire nye EM- og fire VM-runder, samt nasjonale løp.

Neste konkurranse for Ingveig Håkonsen er for øvrig på hjemlig grunn, når hun stiller i Kråkerøy Open om to uker.

LES OGSÅ: Ingveig (18) imponerte i USA: – Dette var karrierebeste 

Kommentarer til denne saken