Gå til sidens hovedinnhold

For første gang på 15 år tar Norge VM-bronse i trial – det står Ingveig fra Skiptvet bak

Artikkelen er over 4 år gammel

Skiptvet-jenta Ingveig Håkonsen førte an da Norge tok sin første lag-VM-medalje i trial på 15 år.

BAIONA: Akkurat som Ingveig er den sentrale på Norges bronselag denne gang, var det en lokal jente som var nestor forrige gang Norge tok medalje også. Da var det Lene Dyrkorn som var «kaptein».

– Det er egentlig helt sykt at vi klarer å kjøre oss til medalje, selv om vi har et jevnt og godt lag, der alle tre hadde dagen samtidig. For hvert år jeg har kjørt har vi avansert én plass. Nå klarte vi altså bronse og var så nær toeren at nå blir neste naturlige mål å avansere til sølvplass neste år, forteller Ingveig Håkonsen på telefon fra Spania, der lag-VM fant sted mens hun nyter en festmiddag med lagvenninnene, familie og støtteapparatet.

LES OGSÅ: Ingveig Håkonsen kjørte inn til suverent NM-gull 

Sikret bronsen

VM-konkurransen var utrolig jevn på et svært høyt nivå. Arrangørnasjonen fravristet Storbritannia et mangeårig hegemoni og tok gullet foran britene, mens Norges lag – der Mette Fidje og Huldeborg Barkved kjørte sammen med Ingveig Håkonsen – kapret tredjeplassen ikke så langt bak; mens Tyskland på fjerdeplass ble distansert takket være en strålende andrerunde av de norske jentene.

– Selv om løypene er vanskelige i et VM så blir det så liten prikkbelastning på de beste lagene ettersom det kun er de to beste som teller hele tiden. Derfor blir den aller største utfordringen å holde fokus hele tiden. Vi var veldig fokuserte denne gang og klarte både å beholde roen og konsentrasjonen og sikret oss dermed til slutt en herlig VM-bronse, sier Ingveig Håkonsen videre.

LES OGSÅ: Ingveig (18) imponerte i USA: – Dette var karrierebeste

Går for sølv neste år

– Dere luktet faktisk på sølvmedaljene også. Var det surt ikke å ta den med det samme?

– Vi har tenkt tanken selv også. Men nå skal vi være strålende fornøyde over å ha sikret oss Norges første VM-medalje på 15 år. Så får vi heller gå for sølvmedaljer i neste års VM, svarer den dyktige og svært talentfulle trialføreren fra Skiptvet.

Dermed er en fantastisk sesong for Ingveig Håkonsen fullført etter NM-gull, norgescupseier sammenlagt og gull i nordisk, samt medalje i EM med lagbronse i VM. I tillegg klarte 18-åringen en fjerdeplass som best i en VM-runde.

– Ja, det har vært en utrolig sesong. Men jeg satser nå enda hardere på å forbedre meg ytterligere til 2018-sesongen, avslutter dyktige Ingveig.

LES OGSÅ: Så nære var Ingveig (17) å slå verdenseneren i trial i EM-runde i Latvia

Kommentarer til denne saken