Gå til sidens hovedinnhold

Travel dag for Andreas

Artikkelen er over 16 år gammel

Andreas Skovmose hadde en travel dag på friidrettsbanen under Sparebanklekene. På halvannen time deltok han på tre øvelser.

ASKIM: 11-åringen vant først høyde på 1.15 meter, og innkasserte sin fjerde premie. – Den ene har jeg gitt bort til den gamle kjæresten til mamma, de to andre står hjemme. Den fjerde måtte han løpe opp på tribunen med, før han spurtet ned til lengdegropa, hvor de allerede var i gang. Her ble det 3,10 meter. – Jeg kunne ha hoppet 3,30 meter, sa en mellomfornøyd unggutt. På 60 meter endte han litt bak i feltet. – Men det var ikke travelt å være med på tre øvelser altså, konkluderte Andreas. Han sto bak tre av cirka 350 starter under lørdagens stevne.

De tøffeste søstrene

Søstrene Amalie og Linnea er ikke redde for melkesyre, åndenød eller kvalme. De elsker det. Kanskje litt drøyt å skrive - men Askim-jentene har i alle fall valgt seg mellomdistansene som sine øvelser på friidrettsbanen. Og det krever kvinnes mot for å orke. – De er skikkelig tøffe. Det er ikke mange 14-15-16-åringer som frivillig hadde gjort dette, sier trener Merete Hvidsten. Hun er ikke i tvil om det. 400 og 800 meter er de tøffeste øvelsene. Storesøster Linnea vil helst løpe litt lenger. Da slår hun kanskje lillesøster også. – Amalie er raskere enn meg, sier hun. Amalie ble toer i sin klasse på drøye 63 sekunder, storesøster løp litt saktere i klassen over under Askims stevne lørdag. Men på 800 meter har fortsatt den eldste best personlig rekord. – Målet er å komme til NM en gang, sier de to søstrene, som trener sammen med 15-åringen Ingeborg Lind. Trioen presser hverandre så hardt at de blir kvalme og har mest lyst til å kaste opp. – Det blir du vant til, kommenterer Linnea.

Listige venninner

Høyde er ikke bare behagelig det heller. Det kan 12-åringene Sol Løvlie Hansen og Christine Kreppen fra Frikameratene i Trøgstad skrive under på. – Jeg er redd for å falle ned på lista, sier Christine. Hun debuterte som fridrettsutøver, og måtte innrømme at hun var nervøs. Det gikk imidlertid over all forventning med personlig rekord på 1,15 meter. Sol hoppet like høyt, det var fem centimeter svakere enn rekorden. Begge var ti centimeter bak vinneren. – Men det viktigste er å slå seg selv. Og det har vi fått gode resultater ved å fokusere på, sier trener Egil Kristofferstuen. Jentene deltok i fire øvelser, og jaktet gode resultater i alle.