Gå til sidens hovedinnhold

Lokale traventusiaster fyller en hel buss for å heie på Lionel

Artikkelen er over 4 år gammel

I kveld kjøres Olympiatravet på Åbybanen utenfor Göteborg. Som en outsider i feltet er Mysen-ekvipasjen Lionel med Gøran Antonsen.

GÖTEBORG: Det er et av Sveriges største travarrangementer vi snakker om når Åby innbyr til Olympiatravet på lørdag. Hele 1,5 millioner svenske kroner venter vinneren. Favoritt til seieren er vidunderhesten Nuncio, som stadig nevnes sammen med franske Bold Eagle når det er snakk om verdens beste travhester.

Lionel har stått på gården til trener Daniel Redén den siste perioden før Olympiatravet. Hesten har hatt en bra sesong selv om det ikke har blitt noen seirer i år. Innkjørt nærmer han seg to millioner kroner i år, hvor tredjeplassen i Prix d'Amerique er høydepunktet. Lionel viste også i sin siste start at godformen sitter i. Det blir spennende å se ham på tusenmetersbane med eier Gøran Antonsen i sulkyen. Akkurat det gjør at mange travgale fra Indre Østfold lørdag tar turen for å heie på den lokale stjerneduoen.

50 på tur

Mange tar nok bilen over grensen for å oppleve løpet, men 50 personer fra de lokale travlagene satser på busstur og stor stemning. Den turen er i regi av Trømborg travlag, hvor Lionel hører til:

– Vi har en god tradisjon med å arrangere turer til store stevner. Blant annet til Unionstravet, hvor vi har full buss hvert år. Vi har mange gode samarbeidspartnere som gjør at vi kan ha lave priser for de som blir med på våre opplegg. Lørdagens tur favner medlemmer fra de lokale travlagene i Indre Østfold. Ikke bare fra Trømborg, men fra Trøgstad, Skiptvet, Spydeberg, Askim, Marker og Rakkestad. Prisen er bare 300 kroner for buss tur/retur samt inngang og program. Flere av de tilreisende har sikkert på seg sine Lionel t-skjorter samt at vi har med et stort banner. Lionels heiagjeng skal være godt synlige, så får vi håpe på suksess i banen også, sier May-Lisbeth Olsen, leder i Trømborg travlag.

Entusiasme

Selv får ikke May-Lisbeth vært med denne helgen, det har sin naturlige forklaring:

– Jeg er på generalforsamlingen til Det norske travselskap, men Frank Aas er reiseleder og har kontroll på tingene. I tillegg til turen til Unionstravet i september, skal vi også arrangere til til Stall Hamre på Kristi himmelfartsdag. Turene innbringer ingen inntekter til travlaget, men det skaper entusiasme og interesse. I år har vi også med mange nye reisende, noe som beviser at vi kan rekruttere publikum til sporten også.

– Og flere andre hester skal dere også følge med på?

– Ja, vi har faktisk tre starthester fra Trømborg travlag med. I tillegg til Lionel skal også Steinfaks og Torpa Nicklas ut i et kaldblodsløp. Dessuten skal Cato Antonsen kjøre Mymanyyouare og det er flere andre norske ekvipasjer det er knyttet interesse til, sier hun.

Og om det ikke skulle bli suksess i Sverige, kan det bli suksess for en annen av lagets travere i Danmark søndag. Da skal nemlig Patricia Hastrup starte i Dansk mesterskap for hopper i Odense. Fra førstespor bak bilen blir hun en av favorittene.

Startfeltet i Olympiatravet - 2.140 meter autostart:

1. Spring Erom

2. Oasis Bi

3. Black d'Avril

4. Voltigeur de Myrt

5. Nadal Broline

6. Nuncio

7. Lionel

8. Your Highness

9. On Track Piraten

10. Kadett CD

Kommentarer til denne saken