Lokal suksess på travbanen – flere hester vant løp med over 100.000 kroner i førstepremie

VANT: L'Amour Bonanza og Sven Olav Weberg på vei mot seier i V75 på Bjerke lørdag. FOTO: ØYSTEIN GAMLEM

VANT: L'Amour Bonanza og Sven Olav Weberg på vei mot seier i V75 på Bjerke lørdag. FOTO: ØYSTEIN GAMLEM

Artikkelen er over 2 år gammel

Lokale travere vant store oppgjør med over 100.000 kroner i førstepremie på forskjellige travbaner lørdag ettermiddag.

DEL

OSLO: På Bjerkebanen ble det en flott triumf for den fire år gamle varmblodstraveren L'Amour Bonanza.

Avgjorde tidlig

Trener Sven Olav Weberg lot hesten avvente i andre- og tredje par utvendig før han ble med i angrep på siste langside. Tidlig på oppløpet avgjorde ekvipasjen sikkert og vant på kilometertiden 1.14,6a på 2.100 meter.

Løpet var finale i Grunndivisjonen og hadde 100.000 kroner i førstepremie. Det er søstrene Julie Ann og Gry Gjerstad som eier den fine hesten. Julie Ann Gjerstad og Sven Olav Weberg er også oppdrettere.

I samme løp ble for øvrig Ark Born As Twin, som Stian Eilefsen trener, treer etter en god avslutning. Tiden ble 1.15,1.

LES OGSÅ: For en gangs skyld var det et pluss å være tung - moro å vinne

Blissi sterkest

I finalen av Hoppecupen rundet favoritten Brenne Blissi til årets sjette seier fra 60 meter tillegg. Den Jens Kristian Brenne-trente hoppa travet på tiden 1.24,5 over 2.180 meter. Det ga 110.000 kroner til eier Vidar Brenne, faren til Jens Kristian. Brenne Blissi rundet med seieren halvmillionen innkjørt i år.

I dette løpet ble Ole Johan Østre toer med Arvesølv på 1.24,8. Østre fikk også med seg en andreplass med stallhesten Red Bar i finalen av Bronsedivisjonen. Ekvipasjen rundet til tet på siste bortre, men måtte se favoritten Annie's Boy forbi seg kort før mål. Sistnevnte eies av Askim-optiker Jan Roar Kristiansen. Tidene for hestene ble 1.13,7a og 1.13,8a på 2.100 meter. Førstepremien var på 110.000 kroner.

En god innsats leverte også Karamel Hill i finalen av Hoppedivisjonen for varmblods. Avsluttet flott til tredje på tiden 1.14,6a på 2.100 meter. Trener og kusk er Odd Arne Sagholen.

LES OGSÅ: Ingveig vant NM-gull og kongepokal - var nervøs på forhånd

Ny Bøhn-seier

Reidun Bøhn fra Slitu, som nå har sine løpshester i Sverige, kunne glede seg over at Kaksen igjen tok en seier i svensk V75. Den ni år gamle kaldblodstraveren ble styrt i angrep på siste bortre og avanserte kjapt. På oppløpet avgjorde han til sin fordel i en tett sluttstrid. Kilometertiden ble 1.24,6 på 2.160 meter. Løpet het Säterbests minne og hadde en førstepremie på solide 125.000 svenske kroner.

Stian Eilefsen fra Skiptvet hadde med Finseth Yr i samme løp. Denne ledet lenge og var med i striden helt inn, men måtte ta til takke med tredjeplass på tiden 1.25,5 på 2.140 meter.

LES OGSÅ: Henrik Larsen (20) fra Mysen skjøt Norge til en plass i OL

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags