Eidsbergs egen superhest Lionel knuste konkurrentene i svensk storløp

SEIERSKRANSEN: Lionel med beviset for at han er vinner av årets utgave av Olympiatravet. Her med kusk og eier Gøran Antonsen.

SEIERSKRANSEN: Lionel med beviset for at han er vinner av årets utgave av Olympiatravet. Her med kusk og eier Gøran Antonsen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MÖLNDAL: Eidsberg-hesten Lionel med eieren Gøran Antonsen i sulkyen sikret seg seieren i Olympiatravet på Åby-banen utenfor Gøteborg i ettermiddag.

Lionel slo blant annet storfavoritten, vidunderhesten Nuncio, som stadig nevnes i samme åndedrag som en av verdens beste travhester, Bold Eagle.

Gøran Antonsen og hesten hans sikret seg dermed også premiepotten på hele 1,5 millioner svenske kroner.

I svenske Aftonbladet omtales seieren som en real skrell. Det er Daniel Redén som har trent Lionel den siste tiden. Han var nesten i mangel på ord etter løpet.

– Det er helt vilt. Hesten har vært hjemme i to uker, og den ene deleieren gikk dessuten bort for kort tid siden. Det er mye følelser nå. Dette er et eventyr, sa Redén

– Dette er fantastisk stort, fulgte eier og kusk Gøran Antonsen opp.

– Han var bra allerede som fireåring, og har siden da bare fortsatt utviklingen. En stor takk til Daniel Redén og andre rundt hesten. Nå må vi ta det rolig med feiringen. Det er konkurranser i Drammen allerede i morgen, sa Antonsen etter løpet.

– Det her er for det første min største seier, og med tanke på det som har hendt tilegner vi denne seieren til Kjell-Arne som ikke er med oss lengre, avsluttet Lionel-eieren.

Etter at den store forhåndsfavoritten Nuncio galopperte allerede fra start var det åpent om hvem som skulle stikke av gårde med milliongevinsten.

Antonsen og Lionel hadde et vanskelig utgangspunkt da hesten lå helt sist inn i siste sving, men strålende kusking fra Antonsen sørget for at de avanserte gjennom hele feltet og passerte målstreken klart først.

Dette var startfeltet i Olympiatravet – 2.140 meter autostart:

1. Spring Erom

2. Oasis Bi

3. Black d'Avril

4. Voltigeur de Myrt

5. Nadal Broline

6. Nuncio

7. Lionel

8. Your Highness

9. On Track Piraten

10. Kadett CD

Travmiljøet har mistet en stor personlighet – mange vil savne «Pip»

Lionel travet til tredjeplass i Paris 

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags