Tok sitt første NM: – Dette er så gøy at jeg nesten ikke kan snakke

Odd Herakles seiret også tidligere i sommer i kaldblodseliten på Jarlsberg.

Odd Herakles seiret også tidligere i sommer i kaldblodseliten på Jarlsberg. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Linda Cathrine Kvernenes fra Båstad kunne glede seg over at hesten hennes, Odd Herakles, lørdag gikk til topps i NM for kaldblodstravere for første gang. 

DEL

KRISTIANSAND: Odd Herakles har vært den beste elitetraveren blant kaldblodshestene i Norge i år, så det var slett ikke ufortjent at åtteåringen kunne ta sin første NM-tittel.  Kusk var Adrian Solberg Akselsen, mens Lars O. Romtveit er trener. Kvernenes eier hesten sammen med sin far Odd Paulsen som er bosatt i Stathelle.

LES OGSÅ: Sterk Odd Herakles travet inn til nok en seier

Tøff duell

Odd Herakles tok som ventet teten og passerte på 1.23 den første tusenmeteren. Som ventet var det Kleppe Slauren som ble den tøffeste utfordreren. Fra tredje utvendig kom han fram til lederen midt på siste bortre. Det ble en voldsom oppløpskamp, men Odd Herakles holdt seg det lille, nødvendige foran. Vinnertiden ble 1.23,1a på 2609 meter og førstepremien var på 250.000 kroner.

– Dette er så gøy at jeg nesten ikke kan snakke. Jeg skulle ønske alle hesteeiere kunne oppleve dette. Det er Odd Herakles som står for oppturene for tiden, for det er ingen oppturer med slått og korn, sa Kvernenes i seiersintervjuet.

LES OGSÅ: Gøran kjørte inn over 100.000 i seier i storløp - men denne gangen uten Lionel

Ole Johan Østre fikk med seg tredjeplassen med Lex Lodney fra tredje par innvendig på tiden 1.23,6. Eidsberg-hesten Steinfaks kom ikke til start.

Uheldig Blissi

I NM for hoppene ble det en duell mellom favorittene Ulsrud Tea i tet og Åsrud Vilja utvendig. Sistnevnte var utrolig tapper, men kom aldri Ulsrud Tea som vant sikkert for Svein Ove Wassberg på tiden 1.23,4a på 2.100 meter.

Fra tredje innvendig ble Brenne Blissi sittende for lenge fast bak en stoppende Arvesølv som Ole Johan Østre kjørte. Dermed ble det ikke premie på noen av dem.

LES OGSÅ: Lokaleid hest vant en av travsportens aller gjeveste premier

Fra de andre løpene tar vi med at Cato Antonsen ble fjerde med Tripsson ØK i V75-3 på tiden 1.23,0a på 1.609 meter, noe som var ny rekord for hesten. Per Oleg Midtfjeld ble treer med In Håleryd i V75-5 etter en god avslutning. Tiden ble 1.15,3 på 2140 meter.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags