Oda reiste seg fra voldsom krasj – ble nummer seks i verdenscupen

GOD START: Oda Johanne Stokstad Brødholt ble nummer seks i verdenscupåpningen i slalåm.
								            FOTO: MARKUS SEIDEL

GOD START: Oda Johanne Stokstad Brødholt ble nummer seks i verdenscupåpningen i slalåm. FOTO: MARKUS SEIDEL

Artikkelen er over 3 år gammel

Til tross for en voldsom krasj, fikk Oda Johanne Stokstad Brødholt (28) en god start på sesongen.

DEL

Ulsan: Tomter-damen startet karrieren i windsurfing med grenen freestyle, hvor det er om å gjøre å lande flest mulig triks. Men på grunn av få verdenscupkonkurranser og et lite miljø, kjører hun nå også slalåm. I denne grenen er det tøffe dueller og høy fart. Her handler det om å komme først til mål.

Trives med beste

– Det som er kult med slalåm er adrenalinet før start og all knivingen om de beste posisjonene rundt bøyene man skal runde. Veldig kult! I slalåm handler det mer om utstyr, taktikk og sleiphet. Veldig stressende, men på en positiv måte. Freestyle handler mer om «flow and go». Hehe. Min største lidenskap vil alltid være freestyle. Ingen ting er bedre enn å lande ny triks. Men slalåm er også morsomt, smiler hun, etter at sesongen nå for alvor er i gang.

Les også: Oda deler av drømmelivet på tv – snart windsurfer hun i det fjerne østen

I går avsluttet hun årets første verdenscupløp i slalåm. Det skjedde i Ulsan i Sør-Korea. Målet var å komme til finalen, hvor de ti beste fra innledende omganger får kjøre. Men en hendelse holdt på å ødelegge konkurransen for Oda Johanne Stokstad Brødholt.

– Jeg hadde en massiv krasj. Plutselig kom det et kast på 30 knop ut av ingenting. Brettet mitt og jeg ble kastet opp i været. Heldigvis var det flere som hadde problemer med de ville forholdene, så jeg kjempet meg til en finale i siste liten. Ikke verst etter å ha falt rett etter starten. Men «never give up» var det eneste som gikk igjennom hodet mitt, og det funket, humrer hun fornøyd.

I finalen seilte hun seg inn til en sterk sjetteplass.

Drømmer om å bli best

Hun prøvde seg også litt i verdenscupen i slalåm i fjor. Da ble det åttendeplass som best i en runde i Danmark.

– Ikke verst for en som egentlig er freestyler, men jeg vil mer enn dette. Drømmen er å bli best i verden i slalåm, sier den tidligere så talentfulle håndballspilleren, som er rangert topp tre i verden i grenen freestyle.

Allerede denne helgen venter ny verdenscuprunde i slalåm. Denne gangen er det japansk sjø som venter de rundt 30 damesurferne.

– Det blir vel totalt fem verdenscupløp i slalåm denne sesongen, kanskje seks, litt avhengig av de politiske forholdene i Tyrkia. I tillegg skal jeg seile noen freestyle-konkurranser i Brasil i november. Så det er mye å glede seg til framover, sier Oda Johanne Stokstad Brødholt ivrig, og passer på å takke alle som sponser henne og gjør det mulig å leve ut drømmen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags