- Det er nok stor mulighet for at jeg står over NM til helgen. Før jeg tar den endelige beslutningen, kommer jeg til å ta en runde med legen og fysioterapeuten, men det som teller mest er at VM i Osaka er det store målet, og det som teller mest i år. Dersom jeg står over NM får jeg fire ukers behandling av den vonde ryggen før VM i stedet for bare tre uker, sa Andreas Thorkildsen til NTB etter tirsdagens stevne i Stockholm.

Han innledet konkurransen på ærverdige Stockholm stadion med 82,80 meter. Fikk opp vinnerkastet i annen omgang og fulgte opp med 86,02 meter i tredje omgang. Deretter trakk han seg fra resten av konkurransen.

Ikke så ille

- Jeg merket det strakk litt i ryggen etter det tredje kastet, men det var ikke så ille, og ryggen var ikke på langt nær så vond som den har vært tidligere.

- Det var en enkel beslutning å trekke meg fra konkurransen etter de tre første kastene. Jeg kunne nok ha tatt i litt til og vært med lenger, men det var ingen vits. Jeg ledet med mange meter og visste jeg ville. Dessuten følte jeg at jeg hadde fått ut veldig mye, mente Thorkildsen.

Han gikk til topps i Roma med vel 88 meter. Nå har han kastet enda lenger og begynner å nærme seg årsbestelengdene til de hardeste konkurrentene, Tero Pitkämäki og Breaux Greer.

- Det var virkelig deilig å kjenne at kastingen sitter. Det var kjempebra å få ut mer enn jeg klarte i Roma også. Jeg synes de andre har fått ut veldig mye i konkurransene i år, mens jeg har hengt litt etter. Nå begynner det å nærme seg. Dette smakte godt, slo Thorkildsen fast.

Til VM mandag

Allerede mandag reiser Thorkildsen til Japan. Han skal være med i den aller første kontingenten norske utøvere til precampen like utenfor Osaka, selv om Thorkildsen ikke skal i ilden før den siste søndagen i VM.

For ham blir det viktig å fortsette behandlingen av den lille prolapsen han fikk konstatert etter Golden League-stevnet i Roma 13. juli. Det gjelder også for ham å være så godt akklimatisert som mulig før konkurransen starter.

Thorkildsen er regjerende OL- og EM-vinner i spyd. Han skal forsvare en sølvmedalje fra forrige VM i Helsingfors, men for det norske spydesset er det bare gullet som teller.

I mesterskapssammenheng har han vist seg som en utsøkt konkurransemann, og det er helt klart at han er gullfavoritt i VM - samtidig som han er det eneste norske medaljehåpet i Osaka.

I fjor vant Andreas Thorkildsen kongepokalen i NM. Den sjansen får han trolig ikke i år, men det betyr lite, for som han sier:

- Det er VM som betyr noe denne sesongen. All oppmerksomhet er rettet mot mesterskapet i Japan. (ANB-NTB)