Strängnäs: For en uke Thomas Bryntesson har hatt. Forrige søndag sikret han seg EM-sølv i rallycross. Denne helgen fulgte han opp med å vinne RallyX Nordic sammenlagt i Strängnäs i Sverige. 

– Det er virkelig en drøm som går i oppfyllelse. Det kjennes så utrolig godt. Å gjøre det sammen med teamet mitt, JC Raceteknik, er ekstra morsomt. Vi har alle jobbet knallhardt, og det har gitt resultater. Sesongen i RallyX Nordic har vært så bra som den kunne bli med pallplass i fire av fem løp. Med EM-sølv i tillegg, kan jeg ikke være annet enn fornøyd med denne debutsesongen i Supercar. Samtidig vil jeg takke alt fra mekanikere og kokk til mine sponsorer og supportere. Det er utrolig hvor mange som vil hjelpe meg for at jeg skal lykkes, sier Bryntesson, som er fra Töcksfors, men som kjører med norsk lisens og for NMK Trøgstad.

I helgens løp i Sverige ble han nummer to, men det holdt i massevis til å vinne mesterskapet. Vant gjorde Petter Solbergs sønn, Oliver Solberg. Gutten fylte 16 år, og seieren var nok den beste presangen han kunne få. Sammenlagt ble Oliver nummer to - rett og slett utrolig imponerende. 

Ola Frøshaug (52), teamkameraten til Bryntesson i JC Raceteknik og NMK Trøgstad, endte på en god femteplass sammenlagt i RallyX Nordic. I Strängnäs misset han akkurat finalen og ble nummer sju.

– Det har vært en veldig bra sesong. Det er min første sesong i Supercar og målet var å bli topp fem. Det klarte jeg. Teamet har fungert helt konge. Vi er en stor familie, sier trøgstingen.

Resultat RallyX Nordic

Supercar


1. Thomas Bryntesson 160 p 

2. Oliver Solberg 141 p
3. Peter Hedström 113 p
4. Alexander Hvaal 110 p
5. Ola Frøshaug 88 p
6. Mats Öhman 84 p
7. Joachim Hvaal 69 p
8. Lukas Walfridson 61 p
9. Christer Dalmans 59 p
10. Oliver Eriksson 49 p