8 uker Smaalenenes Avis + til kun 99,- Bestill her!

METTET: Rallycrossfører Thomas Bryntesson (20) tok sin andre strake seier i RX Lites. Det skjedde i Mettet i Belgia. RX Lites-klassen er en såkalt «supportklasse» til hovedklassen Supercars i VM som Petter Solberg og co. kjører.

Havnet på taket

Seieren til Bryntesson var dog av det mer dramatiske slaget. I de to første innledende omgangene hadde han nest beste tid. Så i den tredje lørdag gikk det galt.

– Det var en sjikane på banen og på høyre side lå det en dekkstabel. Jeg traff dekkstabelen og rullet rundt på taket og skled bortover. Det gikk bra med meg, men bilen fikk noen skader, forteller NMK Trøgstad-føreren.

Flaks i uflaksen var det at skjedde i den tredje omgangen. Den fjerde og siste ble nemlig kjørt søndag.

– Hele teamet jobbet med bilen utover natten og gjorde en fantastisk jobb med å få bilen i stand til lørdag, skryter den opprinnelige Töcksfors-gutten, som har norsk pass og kjører for Norge.

Taktisk seier

Lørdag startet han med å kjøre inn til sjuende beste tid i den fjerde omgangen. Deretter fikk han fullklaff i semifinalen og vant den. I finalen endte han dermed opp i startspor to med nordmannen Sondre Evje ved sin side i startspor én. Inn i den første krappe sving valgte Thomas Bryntesson å ikke ta noen sjanser. Han falt ned én plass, til tredje.  Men med god taktisk god kjøring avanserte NMK Trøgstad-føreren underveis. I fjerde runde tok han så over ledningen og opparbeidet seg såpass mye forsprang at han selv med alternativsporet i siste runde, vant.

– Denne seieren smakte utrolig godt. Spesielt etter det som skjedde lørdag og den innsatsen teamet la ned for å få bilen klar, smiler sympatiske Thomas Bryntesson, som vant foran svenske Simon Olofsson og nordmannen Joachim Hvaal. Franskmannen Cyril Raymond, som egentlig ble nummer to, ble diskvalifisert.

Neste nå for Thomas Bryntesson er Lydden Hill i England om to uker. Totalt skal det kjøres åtte runder i RX Lites-cupen.