Snart er det kun internasjonal rallycross som gjelder, men Thomas Bryntesson er blitt så glad i rally at han ikke kan finne på å selge bilen.

Det har vært en økende trend, spesielt denne vinteren, med at rallycrossførere melder seg på rallyløp for å få kjøretrening og nye opplevelser.

LES OGSÅ: Oscar Solberg (21) fikk kjørt seg i onkel Petters favorittbil: – Nå er jeg støl i armene, altså

På ett rallyløp kjører man to til tre ganger så mye som man gjør i rallycross, inklusive treningsomganger og finaler, og smale veier av den ukjente sorten.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Dette har gitt Thomas Bryntesson verdifulle mil i kroppen mens rallycrossesongen er på vent.

– Jeg må jo beholde bilen. Det er så «grymt» kult og heftig med rally, sier NMK Trøgstad-føreren, som ble beste C-fører i nasjonal klasse og nummer ni i NM-klassen (klasse 10 og 11 samlet).

På grunn av forhandlinger og fremdeles jakt på penger så vil ikke Bryntesson bekrefte satsingen sin i rallycross denne sesongen, annet enn at det blir kjøring.

LES OGSÅ: Henrik (20) fra Mysen vant kvalifiseringen – ble nummer fire i europamesterskapet

Men det er naturlig å tro at det er EM og eventuelt det nordiske mesterskapet som blir på plakaten, som i fjor.

– Det går et løp i Lima om to uker, så vi får se om vi skal kjøre der. Utover det blir det en rallypause og fullt fokus på rallycross framover, sier Bryntesson, som ellers holder kortene tett inn til brystet om hva som blir planen i år.