Det er bare å merke seg navnet Thomas Bryntesson med en gang. 19-åringen har satt seg mål om å kjempe om VM-tittelen i rallycross i 2018. Og da aller helst å sette på plass Petter Solberg.

Skal kjøre to biler

Og NMK Trøgstad-føreren går hardt til verks for å klare målet. Denne sesongen skal han kjøre to biler og løp både i Sverige og Norge. I Norge skal han kjøre NM-runder i verstingklassen supernasjonal klasse 3 i rallycross og bakkeløp. I Sverige skal han kjøre det svenske rallycrossmesterskapet i Supercar Lite. I tillegg skal han kjøre VM-rundene på Lånkebanen i Trøndelag og på Höljes i Sverige.

– Det blir mye nytt for meg i år, men målet er å kjempe om pallen i alle løp, sier han.

For å innfri sine egne mål kjører Töcksfors-gutten denne sesongen to biler, en Supercar Lite som skal brukes i Sverige og i VM-rundene, og en BMW E30 M3 som skal brukes i NM-løpene. Mens Supercar Lite har 310 hestekrefter, har BMW’en rundt 340. Mens førstnevnte bil har kostet over 1 million svenske kroner, er BMW’en bygd opp fra bunnen av med god hjelp av onkel Torfinn Heller og pappa Stefan.

– Det er den samme bilen jeg brukte i fjor, men da kjørte jeg rallycross nasjonal klasse 1. Nå er den bygd om til supernasjonal klasse 3, forklarer Bryntesson.

Debuterte i fjor med seier

I fjor debuterte han i rallycross. Da endte det med fem seirer på 11 løp, og ni A-finaler i norgescupen. Dermed vant han norgescupen totalt! Han ble også kåret til Årets Bilsportutøver i Norge i fjor og innkasserte en prissjekk på 300.000 kroner. Han har også som gokartfører vist at han er et stort bilsporttallent og har vært i toppen både i Sverige og Norge i en årrekke. Men i stedet for racing valgte han altså rallycross.

– Det er flere grunner til det. Litt fordi det koster mer å nå toppen i baneracing, men mest fordi jeg har vært med på rallycross siden jeg var liten sammen med pappa. Det har alltid fascinert meg, sier Thomas.