Føler de er i innspurten av ny racket- og flerbrukshall – nå frir de til lokalbefolkningen

STARTER PENGEINNSAMLING: Det mangler 2,7 millioner kroner for at den nye racket- og flerbrukshallen i Mysen blir en realitet. Nå håper Stiftelsen Mysen Idrettspark (SMIP) at lokalbefolkningen vil bidra. Fra venstre: Kjersti Dramstad (SMIP), Annika Grundt (SMIP), Kristian Magnus Røine (SMIP), Arnfinn Kopperud (Trømborg IL-general), Jan Tore Bjerkrheim (Mr. Mysen fotball), Rune Lysaker (SMIP), Roar Fundingsrud (SMIP) og Are Høidal (SMIP).

STARTER PENGEINNSAMLING: Det mangler 2,7 millioner kroner for at den nye racket- og flerbrukshallen i Mysen blir en realitet. Nå håper Stiftelsen Mysen Idrettspark (SMIP) at lokalbefolkningen vil bidra. Fra venstre: Kjersti Dramstad (SMIP), Annika Grundt (SMIP), Kristian Magnus Røine (SMIP), Arnfinn Kopperud (Trømborg IL-general), Jan Tore Bjerkrheim (Mr. Mysen fotball), Rune Lysaker (SMIP), Roar Fundingsrud (SMIP) og Are Høidal (SMIP). Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Vi er så nærme og føler vi er helt innspurten. Derfor ber vi nå om et lite bidrag fra lokalbefolkningen.

DEL

MYSEN: Det sier Kristian Magnus Røine på vegne av Stiftelsen Mysen Idrettspark (SMIP). Sammen med idretten i Eidsberg kommune jobber SMIP aktivt med å etablere en ny racket- og flerbrukshall i Mysen.  Prislappen er på 17,8 millioner kroner. I skrivende stund gjenstår 2,7 millioner kroner. Nå går stiftelsen aktivt ut for å få inn de resterende midlene.

LES OGSÅ: Lokal bedrift går inn med 250.000 kroner i den nye rackethallen

Vi er i innspurten

– Vi i Stiftelsen Mysen Idrettspark har startet en innsamlingsaksjon på Vipps, øremerket for den nye racket- og flerbrukshallen. Aksjonen er ment som en frivillig, folkelig innsamling der det er opp til hver enkelt å gi hvor mye de ønsker. Hvis ikke hallen blir realisert går midlene til Mysen Idrettspark, forklarer Røine engasjert, og ber folk søke opp Stiftelsen Mysen Idrettspark på Vipps og bidra med det de måtte ønske.

Han forteller at det også ligger inne søknader på ulike stiftelser. Blir noen av disse innvilget, kan flerbrukshallen nærme seg fullfinansiert.

– Jeg føler vi er helt i innspurten. Det er derfor vi mobiliserer litt nå, poengterer Røine.

LES OGSÅ: Elever fra hele Indre Østfold markerte verdens orienteringsdag: – Dette er mye morsommere enn å sitte inne på skolen

Mer enn bare tennis

34-åringen påpeker at hallen er så mye mer enn bare en rackethall som mange tror.

– Primært er det en hall for racketidretter som tennis og squash. Det er dette som også utløser regionale spillemidler. Men i tillegg er det gjort en større jobbe med å innlemme andre aktiviteter som bowls, badminton, kampsport og en ballbinge for fotball, innebandy og basketball. En kiosk med kjøkken og serveringsmuligheter er også planlagt. Vi tror dette vil kunne bli en fantastisk møteplass i hjertet av Mysen. En plass der alle generasjoner kan møtes og som vil bety mye for folkehelsa til innbyggerne, forklarer Røine på vegne av SMIP.

LES OGSÅ: Anne Johanne (29) har gjort comeback etter å blitt mamma: – Jeg opplever morseffekten

Næringslivet er med

Flere lokale bedrifter har også vist interesse for prosjektet og gått inn med penger til den nye hallen. Nå sist er det Mysen Caravan som gir 40.000 kroner.

– Dialogen med næringslivet har vært god i denne prosessen. Vi ønsker å komme næringslivet i møte ved blant annet å legge til rette for messer, showrooms og liknende. En stor garasjeport åpner for mange muligheter. I tillegg kan dette vise seg å være en perfekt arena for konserter og eventer, sier Kristian Magnus Røine, og håper lokalsamfunnet i fellesskap skal klare å realisere drømmen om en flerbrukshall.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags