Har deltatt i Wimbledon – nå blir han trener i lokal tennisklubb

ENGASJERT: Øyvind Morris Faye er ny hovedtrener i Askim Tennisklubb. Den meritterte 63-åringen har store ambisjoner med klubben.

ENGASJERT: Øyvind Morris Faye er ny hovedtrener i Askim Tennisklubb. Den meritterte 63-åringen har store ambisjoner med klubben.

Artikkelen er over 3 år gammel

Han har blitt nummer fem i EM, deltatt i Wimbledon og trent med Björn Borg. Nå skal Øyvind Faye (63) gi tennissporten i Indre Østfold et løft.

DEL

ASKIM: Askim Tennisklubbs nye hovedtrener er ingen hvem som helst. Øyvind Morris Faye vokste opp i en tennisfamilie på Lillestrøm og begynte selv med sporten allerede fem år gammel. Siden har han vært hektet på en av verdens mest utbredte idretter.

– Fra da av bestemte jeg meg for at tennis er livet for meg, smiler den nå 63 år gamle Faye, som på 60- og 70-tallet opplevde å ta 11 NM-titler, bli nummer fem i junior-EM, delta i Wimbledon med spillere som Björn Borg og å spille VM.

LES OGSÅ: Her kommer Indre Østfolds største treningssenter med squash og padeltennis

Vil dele av sin kunnskap

– I ettertid har jeg sett hvor heldig jeg har vært som har fått oppleve alt hva en gutt kan med idretten sin. Den kunnskapen og erfaringen jeg har tatt med meg på min reise, har jeg lyst til å dele med andre. Gjennom årene har jeg jobbet derfor jobbet som trener i ulike tennisklubber både i Oslo, Vestfold og Akershus. De fire siste årene har jeg vært engasjert som spillerutvikler i Norges Tennisforbund og deltatt på ulike seminarer, både nasjonalt og internasjonalt, forklarer Faye, som egentlig er utdannet siviløkonom, men som nå vier all sin tid på tennissporten.

– For meg handler ikke dette å tjene gode penger. Det som betyr mest for meg er å få lov til å dele sporten jeg er så glad med andre. Se spilleglede og mestringsfølelse hos barn og voksne. Det er den store drivkraften min, smiler han.

LES OGSÅ: Slik blir byens rackethall og her skal den ligge 

Ble tiltrukket av Askim

Bakgrunnen for at den nå mossebosatte romerikingen vil hjelpe Askim Tennisklubb, er litt tilfeldig.

– Jeg har hatt mange hyggelig og inspirerende samtaler med leder i Askim Tennisklubb, Lars Lottrup. Han har nemlig en sønn som spiller i Kolbotn hvor jeg også har vært involvert. Jeg ble veldig nysgjerrig på Askim og området rundt. Det bor mye mennesker der og treningsfasilitetene ute er meget bra, samtidig som rekrutteringen til sporten ligger nede. Det motiverer meg. Jeg er en gründer som liker utfordringer. Jeg er sikker på at vi skal klare å skape et godt og trygt tennismiljø, mener han, og har planene klare på hvordan han skal skape liv på de tre flotte banene som ligger bak Askimhallen.

LES OGSÅ: Kim Robin gleder seg stort til OL 

Skal ha tennisskole

– Planene er å etablere en tennisskole på hverdagene for barn og ungdom fra skolealder og opp til 19 år. Så skal jeg jobbe tett med skolene for å få til et samarbeid. Jeg har allerede fått til et samarbeid med SFO på Grøtvedt skole. Dessuten ser jeg også for meg å få til et voksenkurs. I sommerferien kommer jeg også til å kjøre tennisskole i uke 26 og 30 i samarbeid med Askim kommune og deres ferieaktiviteter, forklarer han engasjert, og håper mange melder sin interesse.

– Tennis er en utrolig fascinerende sport. Det er et ballspill, og bare det er jo moro. Dessuten har det alle elementer i seg som spenst, styrke, hurtighet, balanse og utholdenhet. I tillegg lærer man seg å være fokusert og å handle raskt. Det er enormt mange avgjørelser man skal ta på kort tid i tennis. Det skjerper hodet, smiler Askim Tennisklubbs nye hovedtrener, Øyvind Faye.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags