Mistet motivasjonen - skiftet idrett - og brakk armen

SLUTT: Det er slutt på sterke internasjonale enduroplasseringer på skjetvingen Martin Hovin (29). Nå satser han i stedet på utforsykling uten motor. ARKIVBILDE

SLUTT: Det er slutt på sterke internasjonale enduroplasseringer på skjetvingen Martin Hovin (29). Nå satser han i stedet på utforsykling uten motor. ARKIVBILDE

Artikkelen er over 3 år gammel

Martin Hovin har lagt opp som endurofører. Nå satser han heller på utforsykling uten motor, der han raskt brakk underarmen.

DEL

SKIPTVET: 29-åringen fra Skiptvet har satset hardt på enduro i mange år og har «Topp 10»- plasseringer i EM extremeenduro og i 12-timers i Sverige, samt sølv i norgescup og kjørt enduro-VM for Norge i lag. Den satsingen er det nå slutt på.

Les også: Slik så Martin (27) ut etter at han stoppet for å hjelpe to bilister på E18

Mistet motivasjonen

– Jeg har kuttet ut rett og slett fordi motivasjonen til å gjøre god nok jobb til å lykkes i EM og VM ikke var sterk nok, forteller Martin Hovin.

Ærlig sier han videre:

– Man kan skylde på at det var dyrt, men når man ikke finner en god løsning er det alltid lett å finne en unnskyldning for ikke å få kokt i hop et bra opplegg. Sannheten er at jeg egentlig var litt mettet av hele greia.

Han har fortsatt to endurosykler, men har ingen planer om å satse videre med disse i nærmeste framtid.

Fant noe nytt

– Det var egentlig helt tilfeldig at det ble utforsykling på meg. Jeg leste på nett at Kjerringåsen hadde løyper og utleie av sykler. Så jeg reiste dit og leide. Skjønte kjapt at dette virkelig var noe som tente meg, poengterer skjetvingen.

Hovin forklarer hvorfor:

– Utfor har høy hastighet og alt fra veldig lette til teknisk krevende løyper. Dessuten har jeg møtt mange hyggelig og imøtekommende mennesker som mer enn gjerne forklarer og gir meg tips og triks.

Martin Hovin ser ett viktig felles trekk mellom enduro og utfor:

– I begge idrettene gjelder at du kan kjøre hvilket spor du vil bare du kommer ned bakken/fortest fram.

– Den største forskjellen er at jeg nå ikke har noen motor til å hjelpe meg om jeg gjør feil og mister fart.

NM brast i år

Martin Hovin rakk å teste en konkurranse i fjor da han ble nummer seks mot sterke motstandere i rittet «Kampen om Kjerringa».

– Da bestemte jeg meg for å kjøre nok til å teste nivået i NM, som ble kjørt sist helg. Ville bare kose meg med sporten og finne igjen lidenskap og kjøreglede, sier

Men dit kom han aldri.

– For fem uker siden gjorde jeg en feil i et raskt parti med mye stein, stupte over sykkelen, tok meg for med armen i fallet og brakk et bein i underarmen. Det kjennes ut som om albuen er full av pukk, men jeg håper jeg ikke må operere. Neste år satser jeg uansett på utfor-NM avslutter Martin Hovin.

Les også: Nytt motorsport-team ser dagens lys i Indre Østfold

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags