Vil ha folkefest når noen av verdens beste syklister kommer til byen

VERDENS BESTE: Lørdagens etappe av Ladies Tour of Norway starter i Mysen.

VERDENS BESTE: Lørdagens etappe av Ladies Tour of Norway starter i Mysen.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– Kom og lag folkefest når Ladies Tour of Norway har etappestart i Mysen, oppfordrer Anne Lena Mjøen Moum.

DEL

MYSEN: Mjøen Moum i Eidsberg kommune sitter i sekretariatet for touren, som for første gang har etapper utenfor Halden-regionen. Lørdag starter nemlig andre etappe av Ladies Tour of Norway i Mysen sentrum etter at Mysen de tre foregående årene har hatt besøk av Tour of Norway. Og det blir ikke bare fest med noen av verdens beste kvinnelige syklister i Mysen. Mye annet skjer også.

Mange aktiviteter

Dagens høydepunkt blir selvfølgelig midt på dagen i sentrum når rytterne ankommer Mysen, presenteres og starten går på etappen.

– Men som en synergieffekt av dette, skjer det masse annet også. Dagen starter med radiostyrte biler på Kulturtorget, som etterfølges av musikk samme sted. Deretter er det eget barneritt på Mysen Torg. Her er det påmelding den siste timen før start. Dette rittet, som arrangeres for å skaffe penger til kreftsaken håper vi mange barn blir med på, poengterer Mjøen Moum.

Etter at etappen i Ladies Tour of Norway er godt i gang, avsluttes dagen med barnefilmen Kjæledyrenes hemmelige liv på Festiviteten kino.

Bidra til folkefest

– Vi håper og tror folk i Mysen og i områdene grunn går mann av huse og møter opp i stort antall i sentrum og langs løypa. Vi håper folk kommer og bidrar til masse liv i sentrum, er oppfordringen til lokalbefolkningen fra Anne Lena Mjøen Moum.

Kjent pressesjef

Ikke ukjente Kjell Erik Kristiansen er pressesjef for Ladies Tour of Norway. Her forteller han litt om rittet.

– Fredag smeller startskuddet for den tredje utgaven av Ladies Tour of Norway på sykkel, som er Norges største etapperitt for damer. Store deler av verdenseliten – de som ikke er med på OL i Rio – er på startstreken, og for første gangen bruker vi nå store deler av Østfold.

Første etappe går fra Halden til Fredrikstad, lørdag sykler damene mellom Mysen og Sarpsborg, og søndagens avslutning går fra Nordby kjøpesenter til Halden.

– Norge har håp om topplasseringer, spesielt med profflaget Hitec Products, men også med våre juniorjenter Susanne Andersen og Ingvill Gåskjenn som kjører for landslaget, understreker Kristiansen.

Tour of Norway vraker Indre Østfold

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags