Skal sykle fra Oslo til Paris – men viktigst er å samle penger til kreftsyke barn

FOR KREFTSYKE BARN: Indre Østfold-kvintetten Roy Vikan (f.v.), Jon Olav Martinsen, Vidar Pedersen, Thomas Kristiansen og Daniela Verheyleweghen skal sykle til Paris etter å ha skaffet mest mulig penger til kreftsyke barn.

FOR KREFTSYKE BARN: Indre Østfold-kvintetten Roy Vikan (f.v.), Jon Olav Martinsen, Vidar Pedersen, Thomas Kristiansen og Daniela Verheyleweghen skal sykle til Paris etter å ha skaffet mest mulig penger til kreftsyke barn.

Artikkelen er over 2 år gammel

Til sommeren skal fem indre østfoldinger sykle Oslo-Paris. Før det skal de skaffe masse penger til kreftsyke barn.

DEL

ASKIM: Kvintetten Roy Vikan (Spydeberg), Vidar Pedersen (Trøgstad), Thomas Kristiansen (Askim), Daniela Verheyleweghen (Askim) og Jon Olav Martinsen (Trøgstad) har fått plass på den veldedige nordiske organisasjonen Team Rynkebys lag for 2018, som avsluttes med en ni dagers lang sykkeltur fra Oslo til Paris på omkring 1.500 kilometer. Men det er innsatsen det nærmeste halvåret før det som er hovedpoenget med deltakelsen.

LES OGSÅ: Ladies Tour gikk glipp av millionbeløp fra sykkelforbundet

Skaffe penger

– Jobben vår et først og fremst å skaffe penger til å hjelpe kreftsyke barn og deres familier. Det skal vi gjøre gjennom å skaffe til veie flest mulig sponsorer som er villige til å bidra med penger. I tillegg til dette, satser vi på å gjennomføre flest mulige dugnadsoppdrag, forteller de fem som er blant de 34 fra Østfold som er med og utgjør ett av de åtte norske lagene i 2018. Totalt er det dobbelt så mange søkere til Team Rynkeby i forhold til de som får være med.

– Vi har for lengst erfart at det er vanskelig å skaffe nok penger fra sponsorer – forståelig nok fordi så mange bedrifter er så små, slik at vi bruker veldig mye tid på å skaffe dugnadsoppdrag for å skaffe penger, poengterer Vidar Pedersen.

– Vi har allerede gjennomført flere dugnadsjobber og håper vi får til mange flere. Det er kun tiden og kreativiteten vår som setter begrensninger, sier Daniela Verheyleweghen.

LES OGSÅ: Helse og oppvekst vant sensasjonelt skolemesterskapet – slo idrettsklassen i finalen i volleyball

Mange millioner kroner

I fjor bidro de norske i Team Rynkeby med 7,6 millioner kroner til barnekreftsaken, mens totaltallet for Norden ble på vel 81 millioner kroner.

(Saken fortsetter under bildet.)

MÅ TRENE: Team Rynkeby-gjengen har forpliktet seg til mye sykkeltrening også før de skal avslutte innsatsen med å sykle de 1.500 kilometerne fra Oslo til Paris til sommeren.

MÅ TRENE: Team Rynkeby-gjengen har forpliktet seg til mye sykkeltrening også før de skal avslutte innsatsen med å sykle de 1.500 kilometerne fra Oslo til Paris til sommeren.

– Hver eneste krone vi får inn går uavkortet til kreftsaken for barn, understreker Thomas Kristiansen.

Av aktiviteter framover blir nok skolestafetter før påske der målet er at flest mulig bedrifter skal betale for hver runde elevene løper – kanskje det største og mest omfattende tiltaket. Men de fem skal stå for mange andre aktiviteter også.

Den som har tettest erfaring med kreftsyke barn av de fem lokale er Roy Vikan.

– Jeg har en kompis som hadde et barn som jeg var fadder for. Han døde for en tid tilbake av kreft. Bakgrunnen for mitt engasjement er derfor ekte nok – og veldig sterkt, understreker spydebergingen.

LES OGSÅ: Jenter fra seks IØ-kommuner spiller på samme lag – har blitt en sammensveiset gjeng

25.000 fra egen lomme

I tillegg har deltakerne forpliktet seg til å trene minst 250 mil på sykkel før påske.

– Dette fordi vi må være i god nok form til å kunne gjennomføre den 1.500 kilometer lange turen i juli måned, som avsluttes med at alle syklistene får sykle opp hovedgaten Champs-Élysées slik Tour de France-deltakerne gjør. Den lange og krevende sykkelturen er desserten vår som vi får, men hovedretten er å skaffe flest mulig midler til kreftsyke barn, poengterer Verheyleweghen.

Utgiftene til selve sykkelturen kommer i praksis på godt og vel 25.000 kroner per person. Dette er penger deltakerne på betale selv fra egen lomme.

Summen av alt dette, forteller at de fem lokale entusiastene har et stort og ekte engasjement for Team Rynkeby og prosjektet det står for.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags