Lokale ryttere fikk vist seg fram på hjemmebane

TIL TOPPS: Aurora Skjolden vant klasse 11-12 år på hjemmebane, da Landeveiscupen på sykkel ble arrangert på Slitu torsdag. På andreplass kom klubbevenninnen i Smaalenene Sykkelklubb, Helene Bjerke Adolfsen.

TIL TOPPS: Aurora Skjolden vant klasse 11-12 år på hjemmebane, da Landeveiscupen på sykkel ble arrangert på Slitu torsdag. På andreplass kom klubbevenninnen i Smaalenene Sykkelklubb, Helene Bjerke Adolfsen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

For første gang ble Landveiscupen på sykkel arrangert i Indre Østfold, og de lokale rytterne markerte seg på hjemmebane.

DEL

EIDSBERG: Landeveiscupen består av 11 ritt og arrangeres av forskjellige klubber i Region Øst i Norges Cykleforbund. Som både leder av Smaalenene Sykkelklubb og ansvarlig i regionen for Landeveiscupen, var det naturlig for Samir Tawfiq å få ett av rittene til Indre Østfold.

LES OGSÅ: Smaalenene Cup har jubileum – over 1.000 spillere skal i aksjon i Indre Østfold

– Rittene som inngår i cupen er stort sett temporitt og gateritt. Siden jeg har ansvaret for den var cupen, kom ideen om å få den ut i mer landlige omgivelser i Indre Østfold. Det var også første gang Landeveiscupen ble holdt i Østfold, forteller Samir Tawfiq.

(Saken fortsetter under bildet)

FORNØYD: Rittleder Samir Tawfiq var fornøyd med arrangementet.

FORNØYD: Rittleder Samir Tawfiq var fornøyd med arrangementet. Foto:

Rittet, som fikk navnet Glava Petit Prix, fant sted torsdag kveld og var for aldersgruppen 10 til 16 år. Start og mål var på Slitu. Arrangørklubben Smaalenene Sykkelklubb stilte med seks ryttere. Disse var Bernard Benjaminsen, Herman Bjerke Adolfsen (begge i klasse M11-12), Aurora Skjolden, Helene Bjerke Adolfsen (begge i klasse K11-12), August Skjolden og Trym Westgaard Holter (begge i klasse M15-16). 

(Saken fortsetter under bildet)

ANDREPLASS: Herman Bjerke Adolfsen tok andreplassen i M11-12 år, mens Bernard Benjaminsen kom på fjerdeplass.

ANDREPLASS: Herman Bjerke Adolfsen tok andreplassen i M11-12 år, mens Bernard Benjaminsen kom på fjerdeplass. Foto:

– Det ble pallplass på de fleste av våre ryttere. Aurora tok førsteplassen med Helene på plassen bak. Herman ble nummer to, mens Bernard kom på den litt sure fjerdeplassen. I den eldste klasse kjørte Trym et meget sterkt ritt og var aktiv fra starten av, men måtte se seg slått på slutten og ble nummer tre. August tok femteplassen, forteller Samir Tawfiq.

LES OGSÅ: Askim måtte stille utespiller i mål – fikk en i fleisen etter 30 sekunder

– Tross regnværet, var alle som deltok kjempefornøyde med arrangementet, legger han til.

AKTIV: Trym Westgaard Holter kjørte aktivt i klasse M15-16 år ble belønnet med tredjeplass.

AKTIV: Trym Westgaard Holter kjørte aktivt i klasse M15-16 år ble belønnet med tredjeplass. Foto:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags