Sondre (12) markerte seg i internasjonalt utforritt: – En dritfet opplevelse

STARTEN: Her er Sondre Rød Goska i gang. Foto: Privat

STARTEN: Her er Sondre Rød Goska i gang. Foto: Privat

Artikkelen er over 2 år gammel

12 år gamle Sondre Rød Goska fra Mysen har nylig opplevd noe han sent vil glemme.

DEL

TYSKLAND: Første runde av Specialized Rookies Cup by iXS i downhillsykling gikk av stabelen i Winterberg i Tyskland Kristi himmelfartsdag. Han var den eneste fra Norge som deltok i den internasjonale cupen.

Cupen er for downhillsyklister i alderen 11 til 18 år. Unggutten fra Mysen IF Sykkel deltok i klassen for gutter født i 2004 og 2005, og her var det 63 deltakere. I fjor syklet han Skandinavia Cup hvor det var med maks ni deltakere i hans klasse.

Hele 229 deltakere var påmeldte til cupen.

LES OGSÅ: Eirik (35) tok historisk Baglerløpsseier på bursdagen sin (Smaa+)


Syns det var kult å delta

Løypa han syklet er på 1500 meter og 200 høydemeter. De fleste av deltakerne er fra Tyskland, og i tillegg er det med noen fra Østerrike, Sveits og Spania.

– Det har vært kjempekult å delta i Rookies Cup. Jeg elsker downhillsykling og vil satse på dette, forteller Rød Goska, som blir 13 år på mandag.

Han oppnådde en 18. plass i kvalifiseringen med tiden 2.04.278, og endte på 13. plass i finalen.

– I finalen ble tiden 2.01.766, så jeg forbedret tiden min med nesten tre sekunder. Jeg er kjempefornøyd. Målet var å komme blant de 30 beste og det gikk med glans, sier han fornøyd.

Onsdag var det trening og 12-åringen er veldig tilfreds med opplevelsen.

– Det er dritfett å være her i Winterberg. Løypene er annerledes, men på en kul måte. Hardpreppa og rask løype. Planene videre nå er å fortsette med å trene, sykle og ha det moro med sykkelen, sier han og legger til at det er mye mer folk der enn på løp han har vært på i Skandinavia.

Vant klassen hans gjorde før øvrig tsjekkiske Robin Novotny. Han var 13 sekunder foran Sondre Goska. Totalt var det ryttere fra sju forskjellige nasjonaliteter foran Goska i Winterberg. Det forteller om stor internasjonale interesse for cupen som består av seks ritthelger i Tyskland, Østerrike og Italia.

LES OGSÅ: Nedturene sto i kø for Jørn Martin (27): Først måtte han bryte to av tre løp, så mistet han alle nøklene (Smaa+)

SVEV: Sondre Rød Goska i luft svev i Tyskland. Foto: Privat

SVEV: Sondre Rød Goska i luft svev i Tyskland. Foto: Privat

 

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags