Jonas (19) lånte sykkel – tok klasseseier i Grenserittet

TIL TOPPS: Jonas M. Bråten mottok blomster og gavesjekk i Grenserittet etter seier i M17-19 år. Totalt ble han nummer 14 av rundt 2.500 som fullførte.

TIL TOPPS: Jonas M. Bråten mottok blomster og gavesjekk i Grenserittet etter seier i M17-19 år. Totalt ble han nummer 14 av rundt 2.500 som fullførte. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

HALDEN: Spydeberg-gutten satser til vanlig på landeveissykling for Ringerike SK. Men det er to terrengritt han ønsker å få med seg hvert år: Grenserittet og Birkebeinerrittet. Lørdag stilte han til start i det førstnevnte rittet. Det på lånt sykkel.

Les også: Grenseritt-sjef: – Mister deltakere til sofaen

– Jeg har ikke noe terrengsykkel nå, men jeg fikk låne en Xeed-sykkel av Bente Liseth i Spydeberg. Den fungerte veldig bra, forteller 19-åringen.

– Kviknet til på slutten

I Grenserittet fikk han vist at han behersker mer enn bare asfalt. Den første timen av det 80 kilometer rittet satt han i tetgruppa. Da skilte tetgruppa seg i to, og sykkeltalentet ble liggende i gruppe to med ni andre ryttere. Gruppa holdt mer eller mindre følge til mål og det ble spurtet om plassene 10 til 18 totalt. Jonas kom i mål til 14. plass totalt på tiden 2.33.49, slått med i underkant av fire minutter av vinneren Vidar Mehl fra Gjøvik & Raufoss SK.

– Jeg hadde en liten down etter en time, men kviknet til på slutten. Det ble en ganske grei spurt for meg, mener han selv.

Det skulle også vise seg at ingen i klassen M17-19 år var foran ham på resultatlista. Dermed ble det klasseseier. Andreplassen gikk faktisk til skjetvingen Petter Bernhard Huth, som dog var 17 minutter bak Jonas Bråten med tiden 2.51.32. De to syklet tidligere sammen i Skiptvet IL.

– Da jeg begynte med sykling for tre år siden trente jeg mye med Petter Bernhard. Morsomt at han tok andreplassen. Han satser nok ikke like mye på sykkel som han gjorde den gangen, forteller Jonas, som sto alene på pallen og mottok gavekort og blomster. De andre hadde reist.

– Det tok litt tid før premieutdelingen startet, så det var ikke så mange igjen da. Petter Bernhard visste sikkert ikke en gang at han ble nummer to, tror Jonas.

Les også: Mistet motivasjonen - skiftet idrett - og brakk armen

– Godt utbytte av rittet

Selv om 19-åringen fra Spydeberg satser på landeveissykling, mener han utbyttet av Grenserittet var bra.

– Intensiteten er stor hele veien. Spesielt i denne løypa. Du får ingen ting gratis. For meg som ikke er like god i terrenget, så får jeg heller ikke så mye hvile. Det blir til at jeg kommer litt bakpå i deler av løypa og må jobbe luka inn igjen etter på. Intesitetsmessig kan det minne litt om å sykle gateritt. Så utbyttet er bra, mener Ringerike-rytteren, som nå skal til Belgia og sykle et etapperitt med klubben sin. Deretter venter Birkebeinerrittet lørdag 26. august.

Lokale under tre timer

Flere andre lokale gjorde det ellers bra i Grenserittet. Vi tar med at Morten Rotnes fra Askim og Smaalenene Sykkelklubb ble nest beste lokale på 35. plass av de totalt rundt 2.500 som fullførte. Tiden ble 2.40.29. Han ble med det nummer seks i M40-44 år. Martin Thon fra Skiptvet IL ble totalt nummer 53 på tiden 2.42.14 og det holdt til niendeplass i M20-24 år.

Andre lokale som kom under milepælen tre timer var eidsbergingen Per Kristian Skaarer på 2.45.11 og askimingen Per Morten Ødegaard på 2.49.20. Begge representerer Smaalenene Sykkelklubb.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags