Jonas (16) viste teknikk og balanse – klatret helt til topps i NM

PÅ HJEMMEBANE: Trialsykling er for tøffinger med balanse. Jonas Wian er en av dem. Da Hobøl IL Sykkel arrangerte NM på Tomter, gikk
16-åringen helt til topps.

PÅ HJEMMEBANE: Trialsykling er for tøffinger med balanse. Jonas Wian er en av dem. Da Hobøl IL Sykkel arrangerte NM på Tomter, gikk 16-åringen helt til topps. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Trialsykling handler om teknikk, balanse, styrke og tøffhet. Hobøl ILs utøvere er blant landets aller beste.

DEL

HOBØL: Trialsykling eller biketrial er en sykkelsport som stammer fra motorsykkeltrial. I en konkurranse gjelder det å sykle gjennom løyper (seksjoner) med hindringer som kan bestå av alt fra pallestabler, steiner, trær og kabeltromler. Målet er ikke å være nær bakken med noe annet enn dekkene. På Tomter har det grodd fram et stort miljø for idretten og Hobøl IL Sykkel har blitt Norges ledende klubb. Lørdag arrangerte klubben norgescup, mens klubben søndag sto bak NM. Det hele ble avholdt på Gullenga på Tomter med litt over 20 deltakere. Åtte fra arrangørklubben, mens det også var ryttere fra Sverige med.

LES OGSÅ: Henning (45) skal få hjelp av sin tidligere kartleser til å kjøre igjen

Norges beste hjalp til

Med seg som arrangør hadde klubben Norges klare ener, Eirik Ulltang. 28-åringen fra Hardanger trener jevnlig med Hobøl-utøverne og det var også han som lagde alle seksjonene. Ulltang, som er rangert som nummer 30 i verden, har også utarbeidet et nytt poengsystem som ble brukt i helgen.

(Saken fortsetter under bildet)

NORGES BESTE:  Eirik Ulltang (i midten) fra Hardanger Sykkelklubb er Norges beste i trialsykling. Her sammen med Mads Lexander fra VKT Bergen og Knut Fosse fra Hardanger sykkelklubb.

NORGES BESTE: Eirik Ulltang (i midten) fra Hardanger Sykkelklubb er Norges beste i trialsykling. Her sammen med Mads Lexander fra VKT Bergen og Knut Fosse fra Hardanger sykkelklubb. Foto:

– Man får bonuspoeng for hvert hinder man klarer. Vanskeligere hindre gir mer poeng. Rytterne kan dermed justere linjevalget sitt etter eget nivå. Det håper jeg skal gi mer mestring, forteller Ulltang, som ikke overraskende ble norgesmester i eliteklassen.

LES OGSÅ: Smaalenene Cup har jubileum – over 1.000 spillere skal i aksjon i Indre Østfold

Skryter av Hobøl-utøvere

To av dem han har trent mye med i Hobøl er Even Lippestad (fra Spydeberg) og Jonas Wian (fra Askim). Førstnevnte sykler i eliteklassen og ble nummer seks der. Wian sykler i klasse 14-16 år og vant denne klassen.

– Både Jonas og Even er i fin utvikling, skryter Eirik Ulltang.

(Saken fortsetter under bildet)

BALANSE: 13-åringen Marcus Stensrud ble i helgen norgesmester i biketrial, også kalt trialsykling. Det skjedde på Tomter.

BALANSE: 13-åringen Marcus Stensrud ble i helgen norgesmester i biketrial, også kalt trialsykling. Det skjedde på Tomter. Foto:

Skryt vanket det også til unggutten Marcus Stensrud. Han ble norgesmester i klasse 11-13 år.

– Marcus imponerer stadig vekk. Han klarer mer og mer. Morsomt å se, sier Ulltang.

Så er da også norgeseneren et forbilde for 13-åringen.

– Det hadde vært kult å bli like god som Eirik, men først og fremst ønsker jeg å konkurrere mer. Jeg skal prøve meg litt i Danmark og Sverige, så får vi se hvor god jeg blir, forteller Marcus Stensrud, og fortsetter:

– Vi er så heldige at vi har denne bikeparken her på Gullenga. I tillegg lar Askim Mekaniske oss trene inne om vinteren, forteller sykkeltalentet om utviklingsmulighetene.

13-åringen var fornøyd med egen innsats i helgen.

– Lørdag ble jeg slått av et par svensker, men synes jeg syklet bra. Regnet gjorde at det ble litt glatt og skummelt på noen porter. Nye regler gjør dette bedre. Nå blir vi ikke lengre tvunget igjennom porter, men kan selv velge vanskelighetsgrad og får poeng for deg vi klarer, i stedet for å få straff for å feile, forteller han.

– Søndag synes jeg det gikk enda bedre. Da var det tørt og da er alt enklere, legger han til.

ÅTTE UTØVERE: Hobøl IL Sykkel er blitt Norges ledende klubb trialsykling. I helgens NM hadde klubben med åtte utøvere. En av dem var unggutten Adrian Gøthe.

ÅTTE UTØVERE: Hobøl IL Sykkel er blitt Norges ledende klubb trialsykling. I helgens NM hadde klubben med åtte utøvere. En av dem var unggutten Adrian Gøthe. Foto:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags