Oline tok sølvmedalje

FORNØYD: Ludvik Svarstad var kun 14 hundredeler fra finaleplass, men var fornøyd over svømmingen sin i NM.

FORNØYD: Ludvik Svarstad var kun 14 hundredeler fra finaleplass, men var fornøyd over svømmingen sin i NM.

Artikkelen er over 3 år gammel

Oline Koolen Bjerketvedt svømte inn til en sølvmedalje på favorittdistansen 200 meter butterfly i NM langbane for juniorer.

DEL

TRONDHEIM: 18-åringen fra Skiptvet, som går på Norsk Toppidrettsgymnas (NTG) i Bærum og svømmer for Sarpsborg, deltok i NM sammen med spydebergingen Ludvik Svarstad (18). Sistnevnte går på NTG Wang i Fredrikstad og representerer Kongstensvømmerne.

LES OGSÅ: – Ingen andre på skolen trener så mye som vi på svømmelinjen

TOK SØLVMEDALJE: Oline Koolen Bjerketvedt klarte sølvmedalje på favorittdistansen 200 meter butterfly under NM langbane i Trondheim. Men hun var ikke fornøyd over innsatsen sin i norgesmesterskapet likevel.  ALLE ARKIVFOTO

TOK SØLVMEDALJE: Oline Koolen Bjerketvedt klarte sølvmedalje på favorittdistansen 200 meter butterfly under NM langbane i Trondheim. Men hun var ikke fornøyd over innsatsen sin i norgesmesterskapet likevel. ALLE ARKIVFOTO

Ikke fornøyd

Tross en sølvmedalje i juniorklassen på 200 meter butterfly og pers på 50 meter rygg, var ikke Oline fornøyd over innsatsen sin i langbane-NM.

– Tidene og plasseringene var for dårlig. Jeg tok tross alt gull i fjor på distansen jeg fikk sølv på i år, så det er klarte jeg er skuffet. Jeg hadde langt større forhåpninger til NM enn det jeg presterte. Jeg traff nok rett og slett ikke med formen. Toppen nådde jeg for tidlig og NM viste tydelig at jeg var for nedadgående. Men slike nedturer sporer bare til ekstra motivasjon. Nå satser jeg kraftig på revansje i kortbane-NM i november, sier Oline Koolen Bjerketvedt.

– Jeg synes Oline svømte veldig bra. Nivået er skyhøyt og hun vant sølvmedalje etter sterk avslutning, skryter trener Bettina Hammer likevel.

LES OGSÅ: e på

LOKALE ENERE: Ludvik Svarstad fra Spydeberg og Oline Koolen Bjerketvedt (begge 18) fra Skiptvet. De var våre lokale deltakere i NM.

LOKALE ENERE: Ludvik Svarstad fra Spydeberg og Oline Koolen Bjerketvedt (begge 18) fra Skiptvet. De var våre lokale deltakere i NM.

Pers og nær finale

Ludvik Svarstad deltok på de tre korteste brystdistansene i NM. Nærmest finaleplass blant juniorene var han på 100 meter, der han med tiden 1.07,82 minutter ble nummer syv – kun var 14 hundredeler fra finale.

– Jeg er godt fornøyd med det og over innsatsen i NM. Like fornøyd er jeg over at jeg klarte pers på 50 meter også, poengterer Svarstad.

Toppidrettseleven føler ting går i riktig retning for ham.

– Jeg synes jeg har utviklet meg bra og satser minst like mye framover. Neste år er jeg siste års junior, så da satser jeg minst på finaleplasser i NM, sier spydebergingen videre.

LES OGSÅ: Svømmere fikk visitt av legionella-flyktninger

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags