Oline (19) tok to NM-sølv – skuffet over at det ikke ble gull

MELLOMFORNØYD: Oline Koolen Bjerketvedt tok to sølv I langbane-NM. Hun ble toer både i junior og senior på favorittdistansen 200 meter butterfly. BEGGE FOTO VESTPRESS

MELLOMFORNØYD: Oline Koolen Bjerketvedt tok to sølv I langbane-NM. Hun ble toer både i junior og senior på favorittdistansen 200 meter butterfly. BEGGE FOTO VESTPRESS

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

To finaler og to sølvmedaljer. Det var ikke nok til at Oline Koolen Bjerketvedt var hundre prosent fornøyd med langbane-NM i svømming.

DEL

OSLO: – Dette ble noe ujevnt, oppsummerer 19-åringen fra Skiptvet etter fire dager i Tøyenbadet i Oslo.

Satser bare på butterfly

Oline satser egentlig bare på de to lengste butterflyøvelsene.

– Det andre jeg deltar på, er mer for moro. Nesten for bading å regne, sier hun og gliser.

Den store nedturen var kanskje juniorfinalen på 200 meter butterfly, der Oline slo inn på 2.20,30 minutter. Gullet gikk på 2,19,84 minutter.

– Den tiden burde jeg straffet, og dette gullet skulle jeg hatt, oppsummerer Oline. Hun presiserer at det mentale var på plass i helgens første finale.

Oline svømte raskere i seniorfinalen der det ble 2.19,30 minutter. Hun var over et sekund foran nest beste junior, men godt bak den store favoritten og norgesrekordholderen Emilie Nyenget Løvberg som var nede på 2,16-tallet.

– Der er ikke jeg i dag. Men mitt klare mål var å perse på min klart beste øvelse, understreker Skiptvet-jenta. Hun har et gull i NM fra før både på kort- og langbane på 200 butterfly for junior. Oline har også flere NM-medaljer for senior.

Fin fremgang

Oline ble nummer fire på 200 medley i det nederlandske mesterskapet for kort tid tilbake. Olines mor er fra Nederland, og hun får dermed svømme nasjonale mesterskap i begge land.

– Da gjorde jeg brukbare 2.18,86. Jeg hadde 2.20,70 som pers før det, sier Oline, som mente det skulle være mulig å senke sin bestetid ytterligere.

– Men i helgen gikk ikke det, understreker hun.

100 butterfly ble heller ingen minnerik affære. Med 1.07,00 var Oline sekundet bak sin personlige rekord. Hun ble nummer syv i junior, og ikke kvalifisert for seniorfinalen.

– Det var skuffende. Jeg er imidlertid klart best på 200 meter, avslutter hun.

Sykdom ødela for Ludvik

Ludvik Svarstad (19) hadde tredje beste tid påmeldt på favoritten 200 meter bryst. Dessverre ble Spydeberg-gutten, som nå svømmer for Kongstensvømmerne, syk.

(Saken fortsetter under bildet)

BLE SYK: Ludvik Svarstad presterte derfor ikke på vanlig nivå denne NM-helgen.

BLE SYK: Ludvik Svarstad presterte derfor ikke på vanlig nivå denne NM-helgen.

– Jeg droppet 50 meter bryst på åpningsdagen grunnet feber. Dette gjorde jeg utelukkende for å spare meg. Dessverre var jeg ikke mye bedre dagen etter da min beste distanse gikk, sier han etter 2.31,06 minutter og 15. plass. Bronsen gikk på fem sekunder raskere tid.

– Hadde jeg ikke vært syk burde det holdt til medalje, sier Ludvik som ble firer på den lengste brystøvelsen under junior-NM kortbane like før jul.

– Det var ikke et like sterkt startfelt her i Tøyenbadet, sier Ludvik som også ble nummer 11 på 100 meter bryst lørdag.

– Det var synd å bli syk når jeg har satset så mye frem mot dette mesterskapet, avslutter han.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags