Oda debuterte i verdenscupen i bølgesurfing – kom opp i en voldsom fart

SPEKTAKULÆRT: Oda Johanne Stokstad Brødholt svingte seg høyt i sin verdenscupdebut i bølgeseiling. FOTO: CARTER/PWAWORLDTOUR

SPEKTAKULÆRT: Oda Johanne Stokstad Brødholt svingte seg høyt i sin verdenscupdebut i bølgeseiling. FOTO: CARTER/PWAWORLDTOUR

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Tomter-kvinnen Oda Johanne Stokstad Brødholt debuterte i verdenscupen i bølgesurfing i hastigheter helt opp mot nær 100 kilometer i timen.

DEL

POZO: 29-åringen har i flere år vært med på verdenscupseilasene i windsurfing, men sist uke debuterte hun i den krevende øvelsen bølgekjøring, der målet er høyest mulige og mest mulig spektakulære hopp i virkelig høye hastigheter på brettet.

– Vi var på det meste oppe i 51 knop, som tilsvarer nesten 95 kilometer i timen, forteller Brødholt på telefon fra Gran Canaria, der konkurransen fant sted.

Tenk deg å foreta saltohopp på et windsurfingbrett med høye bølger i en slik hastighet. Da tør man å utfordre seg selv.

LES OGSÅ: Oda (29) imponerte: – Dette er den morsomste verdenscupkonkurransen jeg har vært med på

Krevende, men moro

– Det er ingen tvil om at dette var ekstremt krevende og jeg valgte å seile med det minste seilet jeg noen gang har gjort i mitt liv, påpeker Oda Johanne.

– Men det var veldig kult også, sier hun videre.

Ettersom Tomter-kvinnen aldri har deltatt i denne konkurranseformen før, måtte hun stille uten noen form for ranking og derfor ville møte de beste tidlig i konkurransen.

(Saken fortsetter under bildet)

VELDIG UTFORDRET: – Med så høye hastigheter blir en virkelig utfordret, sier Tomter-kvinnen som likevel nøt seilingen. ARKIVFOTO

VELDIG UTFORDRET: – Med så høye hastigheter blir en virkelig utfordret, sier Tomter-kvinnen som likevel nøt seilingen. ARKIVFOTO

LES OGSÅ: Oda (28) får over en halv million kroner til å spre idretten sin 

Bra til det bråstoppet

Oda Johanne Stokstad Brødholt leverte likevel strålende seiling og endte til slutt opp med en fin niendeplass; tross handikapet ved at hun var urangert.

– Jeg klarte seilingen bra, men etter seier i den første runden, måtte jeg spanske Daida Moreno i den andre, som «alltid» vinner denne konkurranseformen. I den doble konkurransen kom jeg til tredje runde. Jeg klarte meg stadig bedre og er veldig fornøyd over hvordan dette gikk under mildt sagt krevende forhold, forteller Oda, som kun reise ned til det vindfylte området på Gran Canaria dagen før konkurransen startet for å debutere i en ny gren, for å få litt tid med familien.

LES OGSÅ: Odas arrangerer egen windsurfer-festival

Blir bedre til uka

Oda Johanne Stokstad Brødholt og de øvrige i verdenscupsirkuset i brettseiling beveger seg nå videre til Fuerteventura for ny konkurranse denne uka. Da står Tomter-kvinnens spesialøvelse freestyle på programmet.

– Det gleder jeg meg skikkelig til. Og jeg tror jeg kan love prestasjoner på et høyere nivå der. Målet mitt på Fuerteventura er en ny pallplass, slik jeg klarte i forrige runde i Portugal, avslutter 29-åringen.

LES OGSÅ: Mestret ekstreme vindforhold – kom på pallen i verdenscupen 

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags