MARKER: Pengene er på plass, men det gjenstår mye arbeid før prosjektet er i havn. Men nå er skimiljøene i Ørje og Töcksfors i gang. Lørdag startet om lag ti personer rivearbeidet som må til innendørs på Solvangen. Underetasjen skal skigruppene selv ha. Første etasje skal de leie ut. – Vi har mange timer foran oss, men dette gleder vi oss til, smiler leder i prosjektet Over Kjølen, Nils Skogstad og Tore Berglund i Töcksfors IF.

Startet rivingen

Det meste skal gjøres om i underetasjen de selv skal disponere. Lørdag ble det meste av vegger og gulv rensket for tapet og annet. Dessuten hadde de et klargjørende møte om valg av farger, gulv og andre løsninger, der de hadde hentet inn kvinnelig erfaring. – Vi har forslag til tegningene, men vi vil ha signaler fra flere, forklarer arbeidsleder Fredrik Kristianson. I underetasjen kommer det til å bli dusj og garderober. Det blir felles oppholdsrom og sekretariat. Også et trimrom samt noen få enkle rom for overnatting er med i planene. – Vi baserer oss på dugnad, og vi tror det skal gå bra. Fremover vil vi gjøre så mye som mulig. Alt må stå ferdig før utgangen av dette året. Det vil si at vi må være klare til neste skisesong, forklarer Nils Skogstad.

Svenskene tjuvstartet

Lørdag var den første store fellesdugnaden. Imidlertid hadde svenskene tjuvstartet litt noen dager tidligere. – Vi startet på traseen mandag, opplyser Berglund. Anlegget er besiktiget av både det svenske og det norske skiforbundet. De var fulle av lovord. Løypa blir i første omgang på tre kilometer. – Det blir internasjonalt godkjente løyper. Vi har en høydeforskjell på mellom 80 og 90 meter. Kravet er 75 meter, forteller de stolte. Finansieringen er også i orden. De har fått 4 millioner kroner i rene penger. Dessuten er dugnadsjobben stor. Totalkostnaden er på 6,1 millioner for anlegget. – Vi har fått en unik sjanse vi skal ta vare på, fortsetter duoen. Planen er å leie ut første etasje til kafeteriadrift. – Det er interessenter, men noen avtale er foreløpig ikke i boks, avslutter Skogstad.