Ådne (18) tråkket inn til NM-sølv på sykkel: – Det ble hardt

Glåmdal (i hvite trøyer) ble nummer to på lagtempoen i sykkel-NM i Stjørdal. På laget: Kristian Klevjer (f.v.), Olav Hjemsæter og Ådne Ihle (Spydeberg). Vant gjorde Ringerike, mens Kristiansands CJ ble nummer tre.

Glåmdal (i hvite trøyer) ble nummer to på lagtempoen i sykkel-NM i Stjørdal. På laget: Kristian Klevjer (f.v.), Olav Hjemsæter og Ådne Ihle (Spydeberg). Vant gjorde Ringerike, mens Kristiansands CJ ble nummer tre. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

STJØRDAL: Ådne Ihle fra Spydeberg sikret seg tirsdag NM-sølv på sykkel. Det skjedde i Stjørdal på 43 kilometer lagtempo. 18-åringen syklet på Glåmdal SK sitt juniorlag.

– Vi visste Ringerike ville bli for sterke på forhånd. De har to av landets beste temporyttere på laget. Men sølvet hadde vi god tro på å klare. Det gjorde vi også med god margin, sier Ådne Ihle fornøyd.

LES OGSÅ: Ådne (18): – Det hadde vært en drøm å få sykle VM i Bergen

Ringerike brukte tiden 57.06,20 på de 43 kilometerne. Det var nøyaktig to minutter bedre enn Glåmdal. På tredje, ett minutt bak Glåmdal igjen, kom Kristiansands CK.

Ådne Ihle forteller om et tøft ritt.

– Det blåste mye og var en kupert løype. Det ble hardt. Vi stilte med tre mann. Han ene falt av etter drøye to mil. Så Olav Hjemsæter og jeg måtte sykle over halvparten av rittet alene. Men samarbeidet fungerte bra og vi sto distansen godt, forteller sisteårsjunioren, og tror de hadde en snittfart på rundt 45 kilometer i timen.

Ådne Ihle syklet også fellesstarten søndag. Også det ble et tøft ritt i en knallhard løype.

– Løypa var på rundt 20 kilometer og den syklet vi seks ganger. Jeg hadde ikke helt dagen og kjente ut på andre runden at det ville bli tøft. Derfor tok jeg et siste magedrag for laget og slapp meg bakover, forteller Ihle, som ble nummer 34. På denne fellesstarten ble Askim-gutten Jørgen Christoffersen, som sykler for Fredrikstad SK, nummer 16.

Nå venter det individuell tempo torsdag, før det blir gateritt fredag.

– Tempoen har jeg ingen ambisjoner med, men gaterittet gleder jeg meg til. Det er en spennende løypa med tolv 90-graderssvinger. Det blir høy fart og krappe svinger. Jeg tror det skal passe meg bra, smiler sykkeltalentet, og vet han har gjort det bra på øvelsen før. I fjor tok han et overraskende NM-sølv på distansen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags