Blandede følelser rundt gavesjekk: – Pengene skulle vi gjerne ha brukt selv, men det lot seg ikke gjøre

BLANDET: Kai Thoresen (t.v.) i Spydeberg løypelag overrakte en gavesjekk på 15.000 kroner til Spydeberg ILs langrennsgruppe ved leder Cato Solberg fordi det hadde blitt brukt alt for lite penger til drivstoff for løypelegging i vinter.

BLANDET: Kai Thoresen (t.v.) i Spydeberg løypelag overrakte en gavesjekk på 15.000 kroner til Spydeberg ILs langrennsgruppe ved leder Cato Solberg fordi det hadde blitt brukt alt for lite penger til drivstoff for løypelegging i vinter. Foto:

Spydeberg Løypelag overrakte torsdag kveld en gavesjekk på 15.000 kroner til Spydeberg ILs langrennsgruppe.

DEL

Løypelaget fikk produsert nok snø og lagt løyper i det flotte lysløypeanlegget allerede tidlig i desember. Men så har det i hovedsak vært mildvær, og sakte, men sikkert forsvant snøen. I slutten av januar hadde mildværet sørget for at løypene ikke lenger kunne brukes - og treningsgruppa med medlemmer fra Askim IF og Spydeberg IL måtte gå over til barmarkstrening.

LES OGSÅ: Jobbmulighetene til Peder og Sigvart ser mørke ut – men brødrene gir ikke opp

– Trist

– De 15.000 kronene vi nå gir dere i gave, skulle vi gjerne brukt opp selv. Dels fordi vi synes det er så trivelig å lage løyper til glede for mange og dels fordi vi er så bortskjemte med å treffe alle de hyggelige menneskene vi treffer når vi er ute og lager løypene. Dette går vi nå glipp av, fortalte Kai Thoresen i løypelaget da han overrakte sjekken til lederen i Spydeberg ILs langrennsgruppe, Cato Solberg.

Thoresen er sammen med trioen Tor Solberg, Rolf Stubberudlien og Toomas Lusti en gruppe entusiaster, som normalt har mye å gjøre med å preppe løyper i vinterhavåret – men ikke denne vinteren.

LES OGSÅ: Arnstein (57) falt stygt i hoppbakken: – Det var som å kjøre trynet ned i et slipepapir

De 15.000 kronene representerer de reduserte kostnadene til drivstoff på løypemaskinen, fordi det ikke har vært mulig å benytte den.

– Når vi ikke får lagt løyper, er det dog hyggelig å kunne bidra med penger til alle de som ellers står på i skigruppa, legger Thoresen til.

Cato Solberg hadde også blandede følelser for gaven.

– Vi er både glade og takknemlige for tilskuddet, som vi skal bruke på de mange ivrige barna vi har. Men vi skulle også heller ha ønsket at vi hadde mindre penger og fine skiløyper å by både medlemmer og andre skiglade, påpekte Solberg.

LES OGSÅ: Nedtur for Loyd Remi (32): – Jeg må være den spilleren i verden med flest skader

Holder ut

Selv om det ikke lenger er mulig å gå på ski i Spydebergs fine anlegg, så er det likevel stor aktivitet på fellestreningene for langrennsgruppene i Askim og Spydeberg.

– Totalt møter opp i mot 40 barn og unge opp til barmarkstrening nå midt på vinteren. Det synes jeg er imponerende mange, for det er jo ikke derfor de er med i skigrupper. De vil jo gå på ski. Eneste trening på snø blir på renn hvor det fortsatt er snø. Konsekvensen av det er at våre løpere blir litt akterutseilt i forhold til mange av konkurrentene og at vi totalt mister rekruttering, forteller Bjørn Henrik Christoffersen i Askim IF skigruppe.

(saken fortsetter under bildet)

UNGE ENTUSIASTER: Alle disse møtte opp på trening ved skianlegget i Spydeberg torsdag kveld, selv om barmarkstrening var det de ble tilbudt.

UNGE ENTUSIASTER: Alle disse møtte opp på trening ved skianlegget i Spydeberg torsdag kveld, selv om barmarkstrening var det de ble tilbudt. Foto:


Han får full støtte i dette av Cato Solberg:

– Vi mister jo helt dem som pleier å komme for å benytte skileik-anlegget vårt. En del av disse har etter hvert blitt med hos oss. Nå er jeg redd vi bare mister disse, poengterer han.

Solberg legger til at de fortsatt kommer til å prøve å produsere snø og legge skiløyper om kulden skulle sette seg litt.

– Men skjer det ikke noe før vinterferien, må vi nok innse at denne vinteren er tapt, medgir Spydeberg-lederen.

Hemmer utviklingen

Sara Christoffersen fra Askim IF skal være med i junior-NM i vinter, mens hoblingen Peder Dahlen Gjønnes fra Spydeberg IL stiller i Hovedlandsrennet i vinter. Sistnevnte er et uoffisielt NM for yngre.

(Saken fortsetter under bildet)

FORTVILET: – Vi merker tydelig at vi taper i forhold til dem som har skikkelig snøforhold, sier junior-NM-deltaker Sara Christoffersen fra Askim og Peder Dahlen Gjønnes (foran t.v.) fra Spydeberg. – Opp mot 40 skiløpere er flinke og møter jevnlig på trening, selv om bare kan tilby barmark i februar, sier styremedlem Bjørn Henriksen Christoffersen i Askims langrennsgruppe (bak t.v.) og leder Cato Solberg i Spydebergs langrennsgruppe.

FORTVILET: – Vi merker tydelig at vi taper i forhold til dem som har skikkelig snøforhold, sier junior-NM-deltaker Sara Christoffersen fra Askim og Peder Dahlen Gjønnes (foran t.v.) fra Spydeberg. – Opp mot 40 skiløpere er flinke og møter jevnlig på trening, selv om bare kan tilby barmark i februar, sier styremedlem Bjørn Henriksen Christoffersen i Askims langrennsgruppe (bak t.v.) og leder Cato Solberg i Spydebergs langrennsgruppe. Foto:

Begge kjenner at det er tyngre når forholdene er så håpløse som denne vinteren.

–Vi merker tydelig at de som kommer fra områder med skikkelige snømengder utvikler seg langt mer enn oss. Det er vi ikke så glade for. Samtidig er det trist i seg selv, for vi trener i sommerhalvåret, fordi vi gleder oss til snø og gå på ski. Nå blir det mest barmarkstrening mens det skulle vært midtvinter, påpeker Sara og Peder.

Noen av dem som var tilstede på barmarkstreningen fikk ikke nok av dette i seg selv. I stedet for å komme seg inn på skihytta og kose seg med pølse og lompe, lekte de "lillebror i midten" ute på parkeringsplassen, der det i hvert fall ligger litt snø.

(Saken fortsetter under bildet)

KOSTE SEG: Spydeberg-trioen Axel Sandbeck Skjørten, Rakel Ariela og Kerttu Lusti lekte "Lillebror i midten" med en stor terning og nøt å være ute ved skiannlegget i Spydeberg. – Vi får gått litt renn, men vi savner langrennsløypene, sier de tre.

KOSTE SEG: Spydeberg-trioen Axel Sandbeck Skjørten, Rakel Ariela og Kerttu Lusti lekte "Lillebror i midten" med en stor terning og nøt å være ute ved skiannlegget i Spydeberg. – Vi får gått litt renn, men vi savner langrennsløypene, sier de tre. Foto:

– Vi møter på treningene de to gangene i uka likevel og får gått på ski når vi stiller opp i renn. Så blir det til at vi leker i snøen som en del av treningsøkten, forteller Spydeberg-trioen Axel Sandbeck Skjørten, Rakel Ariela Krokeide og Kerttu Lusti.

Neste vinter håper de blir bedre.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags