Gå til sidens hovedinnhold

Oda (29) til topps i Brasil – slo verdenseneren for aller første gang

Artikkelen er over 2 år gammel

For første gang klarte Oda Johanne Stokstad Brødholt å slå verdenseneren Sarah Quita Offringa i windsurfing. – Følelsen var først og fremst bra, fordi jeg landet triksene jeg har trent så hardt for, sier 29-åringen.

JERICOACOARA: Sarah Quita Offringa er ingen hvem som helst i windsurfing. 27-åringen fra Aruba i Kariba har vært verdens ledende kvinne i grenene slalåm og freestyle de siste årene. 12 ganger har hun blitt verdens mester. Hun har vært nærmest uslåelig. For konkurrentene har det i stedet vært en kamp om andreplassen.

LES OGSÅ: Oline tok to medaljer i junior-NM i kortbanesvømming

– Aldri surfet bedre

Men i Jericoacoara i nordøst i Brasil lyktes endelig noen å slå henne. Etter seks dagers konkurranse i den prestisjefylte «Windjeri Wave, Freestyle and Slalom Contes» kunne Oda Johanne Stokstad Brødholt slippe jubelen løs. Hun vant både freestyle- og wave-konkurransen.

– Følelsen var veldig bra. Først og fremst fordi jeg klarte å lande de triksene jeg har trent så hardt for. Ikke så mye over å ha slått Sarah. Bare sykt glad for å ha seilt på dette nivået når det virkelig gjelder, forteller Tomter-kvinne.

(Saken fortsetter under bildet)

   

I surfemiljøet er alle gode venner, og det viste seg også etter konkurransen.

– Sarah og jeg dro rett hjem til meg og spiste norske hjemmelagde kanelboller etter seks intensive dager, ler hun, og omtaler sin egen prestasjon som det beste hun har gjort noen gang.

LES OGSÅ: Ole Johan (32) blir trener i Toppserien: – Det som trigget meg mest var å bli en del av norsk toppfotball

– Satser mer enn noen gang

Det er femte året på rad hun befinner seg i windsurfingparadiset Jericoacora på denne tiden av året. Om fire uker reiser hun hjem til Norge for å feire jul, før hun mest sannsynlig reiser til varmere strøk på nyåret.

– Neste tur blir bestemt i løpet av denne uken. Kanskje Afrika eller Kariba, forteller hun.

Dette er andre året hun satser fulltid som surfer. Det takket være gode sponsorer. Målet er å fortsette med det.

– Jeg satser mer enn noen gang. Planen er å lære de villeste triksene, for det er det eneste jeg kan kontrollere. Og jeg er godt i gang med det nå. Mer powertriks, høyere og med mer risiko. Jeg vet i hvert fall at alt er mulig. Treningen har forandret meg. Det er fantastisk å ikke være redd for de triksene som var skumle i fjor. Jeg håper trenden fortsetter i årene som kommer, smiler hun.

Kommentarer til denne saken