Gå til sidens hovedinnhold

Orienterings-VM har valgt arena i Indre Østfold

Artikkelen er over 2 år gammel

Når verdens beste orienteringsløpere inntar Østfold for å løpe VM i orientering 12. til 17. august i 2019, vil Mørk gård/Mørk golfbane i Spydeberg være hovedarenaen.

SPYDEBERG: Det har lenge vært kjent at orienteringsklubbene i Østfold skal være vertskap for tidenes første verdensmesterskap i Østfold. Det er også kjent at et større område på kommunegrensa mellom Spydeberg, Skiptvet og Våler er sperret for kommende VM-løpere.

LES OGSÅ: Får ikke alt de ba om – vil likevel lage tidenes beste O-VM

Mye aktivitet

Nå er også selve VM-arenaen er klar. Det blir Mørk gård/Mørk golfbane som blir selve publikumsarenaen, der løperne har sin målgang. Det med direktesending på NRK fra VM-finalene 14., 16. Og 17. august.

(Saken fortsetter under bildet)

 

– Vi har nylig hatt en befaring med aktørene under VM. Der ble vi enige om mye, selv om det fortsatt gjenstår detaljer som må på plass. Men for publikum er det Mørk gård som blir stedet å dra disse august-dagene, sier VM-direktør Per Bergerud i en pressemelding.
Under de direktesendte VM-finalene onsdag 14. august (langdistanse), fredag 16. august (mellomdistanse) og lørdag 17. august (stafetter) blir det svært mye som skjer på arenaen. Både for liten og stor.
I forkant av finalene blir det publikumsløp, der arrangøren venter drøyt 10.000 deltakere. Det blir også storskjerm, der publikum kan følge løperne ute i skogen. Andre aktiviteter blir labyrint, stemplingsrunde og barneparkering der alle kan være med. Vi kan også love enkle orienteringsløyper, der folk kan melde seg på samme dag som de skal prøve orientering med kart og kompass.

LES OGSÅ: Løp og labbet rundt i labyrint: – Trodde ikke dette skulle være så gøy

Håper på 4.000 på publikumsløpene

– Vi har mål om 4.000 løpere på publikumsløpene. Vi jobber også med en rekke aktiviteter for publikum som har lyst til å se hva dette handler om. Så derfor inviterer vi hele Østfold til arenaen disse august-dagene, opplyser Per Bergerud, som er daglig leder for organisasjonen bak mesterskapet. 
For VM-arrangøren er det også svært hyggelig at NRK skal sende fra de tre finaledagene. Nylig var TV-produsent Karel Jonak fra Tsjekkia, NRK, Det internasjonale orienteringsforbundet, Norges Orienteringsforbund og VM-arrangøren samlet. De har alle et ønske om å skape best mulige TV-sendinger fra VM om et knapt år.
– Det var fantastisk at NRK sendte 5,5 timer fra prøve-VM tidligere i høst. Det ga oss en flying start på markedsføringen av neste års arrangement. Og de lover enda bedre TV-produksjon under VM, sier Per Bergerud.

Kommentarer til denne saken