Gabrielle (47) fra Hærland skal lede forbund med utøvere i verdenstoppen


TAKKET JA: Gabrielle Bjørnstad-Northern fra Hærland er konstituert som generalsekretær i Norges Triatlonforbund fra 1. januar til 31. desember 2020.

TAKKET JA: Gabrielle Bjørnstad-Northern fra Hærland er konstituert som generalsekretær i Norges Triatlonforbund fra 1. januar til 31. desember 2020. Foto:

Gabrielle Bjørnstad-Northern fra Hærland får administrativt ansvar for noen av verdens beste utøvere fram mot OL i Tokyo til sommeren.

DEL

Triatlon er en voksende idrett nasjonalt. Men også internasjonalt har Norge blitt en stormakt. På verdensrankingen er både Gustav Iden og Kristian Blummenfelt blant de ti beste per dags dato. I tillegg er Casper Stornes oppe på 32. plass. På damesiden er Lotte Miller rangert som nummer 23 i verden. Det lover godt før OL i Tokyo til sommeren.

Har vært uten generalsekretær

Norges Triatlonforbund har imidlertid stått uten øverste administrativ leder siden juli i fjor, da generalsekretær Kari Uglem trakk seg ut for å frigjøre midler til bredde- og elitesatsing i et forbund med stram økonomi.

Nå har forbundsstyret likevel funnet midler nok til å ansette en generalsekretær. Uglems etterfølger heter Gabrielle Bjørnstad-Northern og er fra Hærland. 47-åringen har takket ja til en midlertidig ansettelse som generalsekretær fra 1. januar til 31. desember 2020.

Bjørnstad-Northern er ikke ukjent med forbundet. Siden mai 2017 har hun vært ansatt som kommunikasjonsansvarlig i samme forbund. Hun skal fortsette med kommunikasjonsansvaret i tillegg til rollen som øverste leder for administrasjonen.

(Saken fortsetter under bildet)

AKTIV FAMILIE: Familien Bjørnstad-Northern i Hærland er en aktiv familie. Her er mor Gabrielle Bjørnstad-Northern (47) og far Brechan Northern (50) avbildet sammen med sønnen Zach (10) i sommer. Eldstesønnen Dax (14) var på svømmetrening, da avisen tok dette bildet i sommer.

AKTIV FAMILIE: Familien Bjørnstad-Northern i Hærland er en aktiv familie. Her er mor Gabrielle Bjørnstad-Northern (47) og far Brechan Northern (50) avbildet sammen med sønnen Zach (10) i sommer. Eldstesønnen Dax (14) var på svømmetrening, da avisen tok dette bildet i sommer. Foto:

Utover stillingen i forbundet, kjenner Gabrielle Bjørnstad-Northern idretten som ivrig mosjonist, som mor til to aktive barn og som trener i Mysen Svømmeklubb. Hun har også betydelig ledererfaring fra tidligere, senest som ansvarlig for markeds- og kommunikasjonsavdelingen i revisjons- og regnskapsfirmaet BDO og tidligere som markedssjef i advokatfirmaet SANDS.

Trygge på valget

– Styret i Norges Triatlonforbund er svært fornøyd med at en person i egne rekker kan gå inn som generalsekretær. Gabrielle har vært i forbundet i snart tre år og kjenner godt til idretten. Vi er trygg på at hun vil kunne gjøre en god jobb med å utvikle forbundet videre, forteller president i forbundet, Arild Mjøs Andersen.

(Saken fortsetter under bildet)

Gustav Iden er en av verdens beste i triatleter. Her fra seieren i verdenscupen i Lausanne. i Sveits i 2019.

Gustav Iden er en av verdens beste i triatleter. Her fra seieren i verdenscupen i Lausanne. i Sveits i 2019. Foto:

– Jeg takker styret for tilliten og gleder meg veldig til å ta fatt på oppgavene. Triatlon er sporten jeg elsker, og det ligger store muligheter for mestringsfølelse i å ta tak i to store roller. Forbundet vedtok en ny langtidsplan i november, og arbeidet med å nå målene i den blir en veldig spennende prosess for oss i administrasjonen framover. Vi har et fantastisk fellesskap både innad i administrasjonen og med styret i Norges Triatlonforbund. På samme måte som våre internasjonale helter Lotte Miller, Kristian Blummenfelt, Gustav Iden og Casper Stornes «lever» vi verdiene våre; mestring, fellesskap og begeistring, og har gjennomføringskraft gjennom godt samarbeid, sier Gabrielle Bjørnstad-Northern.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags