Løpet blir nesten sensasjonelt – spår det vil trekke mye mennesker til Momarken

HVEM ER BEST: Tirsdag kveld blir det superduell på Momarken Travbane mellom verdensstjernen Lionel (over) og verdensrekordholder Ferrari BR (under). Det er første gang de to møtes.

HVEM ER BEST: Tirsdag kveld blir det superduell på Momarken Travbane mellom verdensstjernen Lionel (over) og verdensrekordholder Ferrari BR (under). Det er første gang de to møtes. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Tirsdag kveld er en meget spesiell kveld på Momarken travbane. Verdensstjernen Lionel og verdensrekordsetteren Ferrari BR møter hverandre for første gang i karrieren i V65-6.

DEL

MYSEN: De to hestene kjemper vanligvis om store penger i 100.000-kronersklassen og oppover. At de stiller til start på Momarken hverdag i kamp om 16.000 kroner er nesten sensasjonelt. For begge hestene sin del er dette løpet en oppkjøring fram mot større oppgjør i juli og utover.

Mestvinnende i Norge

Lionel er den mestvinnende norskfødte traveren gjennom tidene. Han har travet inn smått fantastiske 15,9 millioner kroner etter å ha tilhørt verdenseliten i flere sesonger. Hesten har vunnet Olympiatravet i Sverige og flere storløp i Frankrike. Har dessuten en tredjeplass fra verdens største løp, Prix d'Amérique. I fjor vant han et forsøk til Elitloppet og ble toer i VM i USA. NM har Lionel vunnet flere ganger. Årets sesong har ikke gått på skinner. Fem starter har gitt en andreplass som best. Trener/eier Gøran Antonsen mener formen er på vei. I den siste starten på Åby travet Lionel kilometertiden 1.11,1a etter drøye spor i sluttfasen:

– Lionel har trent stabilt og bra i det siste. Han skal være nær toppformen nå. Vi tar dette løpet som en oppkjøring mot storløp i juli. Han kommer til å gå uten sko, med helstengt hodelag og amerikanervogn, sier Antonsen.

– Blir det offensiv satsing og å prøve mot banerekorden til Cokstile på 1.11,0a?

– Det vet jeg ikke. Kommer til å kjøre som det kjennes ut for dagen for hesten sin del, sier Antonsen som også har treåringen Pastor Royal til start i V5-5.

– Sist hadde Pastor problemer med banen og sprang seg stiv. Tror han kommer til å gjøre et bra løp og håper han kjemper i toppen, for det er en bra hest.

På vei opp i form

Ferrari BR har vunnet 19 av 24 starter i karrieren og står med 1,7 millioner i grunnlag. Trener Per Oleg Midtfjeld var godt tilfreds med at hesten vant i sitt comeback i Bergen for et par uker siden. For to år siden satte Ferrari BR en fantastisk verdensrekord da han som fireåring noterte tiden 1.09,9a på mellomdistanse på Jarlsberg. I fjor slet hesten med skader og fikk bare fem starter. Løpet i Bergen var tillitvekkende. Hesten var tydelig tung, men vant likevel etter en sterk avslutning:

– Ferrari BR var tung i kroppen sist, men han har løpshode og vil først. Jeg var godt fornøyd. Han går alltid mye fram med et løp i kroppen. Jeg kjenner at han er piggere i trening. Det er jo moro at det blir så bra hester i et hverdagsløp. Ferrari BR trenger et løp til foran større oppgjør i juli, forteller Midtfjeld.

– Hvilket løp venter neste gang?

– Planen er å starte på Jarlsberg 7. juli i Ulf Thoresen Grand International eller Anders Jahres pokalløp. Siden det ikke var noen andre passende løp, blir det start på Momarken. Hesten er ikke i toppform og det venter som sagt større løp senere, men han er på rett vei. Hvordan jeg kjører kommer an på hvordan hesten er for dagen. Er han rolig, så tar vi det pent ut. Om han er hissig, så lar jeg la ham gå litt. Han kommer til å gå med åpent hodelag, sier Midtfjeld foran duellen som kommer til å trekke mange folk til Momarken denne kvelden. At det samtidig er barnas og dyras dag, gjør at det blir bra stemning og folk i alle aldrer under tirsdagens stevne som byr på V65-, V5- og DD-spill.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags