Lokaleid hest vant æresløp – dro inn 300.000 kroner

Odd Herakles og Adrian Solberg Akselsen hadde en stor dag under Oslo Grand Prix-dagen på Bjerke søndag.

Odd Herakles og Adrian Solberg Akselsen hadde en stor dag under Oslo Grand Prix-dagen på Bjerke søndag. Foto:

Av

Elitetraveren Odd Herakles, som Linda Cathrine Kvernenes fra Båstad eier halvparten i, gikk til topps i Alm Svartens æresløp under Oslo Grand prix-dagen på Bjerke søndag. 

DEL

OSLO: Odd Herakles vant de fleste av de store kaldblodsoppgjørene for eliten i fjor etter en fantastisk sesong. Årets sesong hadde kun gitt én seier på seks forsøk, men nå fikk niåringen vist seg som den beste igjen. Kusk Adrian Solberg Akselsen styrte til tet ut av første sving. Hesten passerte den første 500-meteren på kilometertiden 1.17. Så ble det dempet til 1.21,5 på 1000-meteren.

LES OGSÅ: Rørt Per Oleg Midtfjeld så stjernetraveren Ferrari BR vinne i Bergen: – Det var en deilig følelse

Samme tid

På oppløpet svarte Odd Herakles fint opp på alle angrep og vant på kilometertiden 1.21,5a på 1609 meter. Akkurat den tiden var faktisk rekorden til fenomenet Alm Svarten som herjet på 1980- og 1990-tallet. Odd Herakles har også Alm Svarten som morfar, så denne seieren var spesiell på flere måter. Førstepremien var på 300 000 kroner:
–  Det var veldig spennende. Ja, litt for spennende. Jeg vil helst at han skal ha klar margin. I dag kom de fort ute i banen, men han holdt inn, sa Linda Cathrine Kvernenes i seiersintervjuet.
–  Sist gjorde både jeg og kusken feil. I dag satte Odd Herakles skapet på plass og viste hvem som var best. Nå har vi fått invitasjon til et løp i Finland og har lovet å starte der, sa trener Lars O. Romtveit.

LES OGSÅ: Henrik (21) får 100.000 kroner: – Mer enn jeg håpet på

Vant kvalifisering

Varmblodstraveren Donatomite, som Jan Erik Hermanseter fra Ørje er medeier i, vant den ene kvalifiseringen i Bjerke cup. Fra tet travet Donatomite tiden 1.12,0a på 1609 meter. I finalen trakk han seg fra tet og endte uten premie. Sven Olav Weberg hadde L'Amour Bonanza til start i V75-3. Hesten leverte en god avslutning til tredje og rekordforbedret seg til 1.13,2a på 2100 meter. Det ga 30 000 kroner inn. Ole Johan Østre fikk med seg en fin tredjeplass med Sassy Girl i DNTs auksjonsløp for treårige varmblods. Fra lederrygg travet hoppa fine 1.14,8a på 2100 meter. Fikk 50 000 kroner for det. Østre fikk også med seg en femteplass med Red Bar i et stayeroppgjør.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags