Lionel gjør Momarken-comeback til helgen: – Jeg håper mange kommer for å se

NYDUSJET: Lionel har funnet seg til rett i sitt nye miljø. Her får han en velfortjent dusj etter lørdagens treningsøkt.

NYDUSJET: Lionel har funnet seg til rett i sitt nye miljø. Her får han en velfortjent dusj etter lørdagens treningsøkt.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Nesten fem år er gått siden stjernetraveren Lionel fra Mysen startet på hjemmebanen Momarken. Nå er ringen sluttet. Lørdag starter han i Steinlagers æresløp.

DEL

MYSEN: Det var på slutten av hestens fireårssesong i 2014 at kretsen rundt hesten valgte å sende ham i trening til Frankrike. Siden det har historien bak Lionel vært preget av enorme oppturer, men også noen store nedturer. Lionel jobbet seg inn i den internasjonale eliten og har vunnet flere og hevdet seg i toppen av enda flere storløp både i Frankrike, Sverige, USA og Norge. Han har vært en eventyrhest for Gøran Antonsen som er eier og nå også trener igjen.

Mestvinnende

Hesten har travet inn nesten 16 millioner. Med det er han den mestvinnende norskfødte traveren i historien. Lionel sto de første sesongene i Frankrike hos Fabrice Souloy. Men etter en dopingskandale i 2016 ble Lionel flyttet til den franske filialen til den svenske treneren Daniel Redén, før han etter hvert kom til trenerens svenske stall. For to år siden ble det en meget emosjonell seier i Olympiatravet i Sverige. Det var nemlig like etter at deleier Kjell Arne Ness hadde gått bort. Sesongen 2018 ble også meget bra med seier i forsøket til Elitloppet, seier i NM og andreplass i VM-løpet i USA.

Hjemme i Mysen

Årets sesong har kun gitt to starter så langt. Først ble det en skuffende fjerdeplass på Bergsåker 5. januar, mens han ble uplassert i Prix d’Amérique 27. januar. I begynnelsen av februar kom Lionel tilbake til Mysen og eier Gøran Antonsen rett på den andre siden av veien ved Momarken. Nå står Antonsen selv for treningen:

– Lionel er sjef på gården og har sine primadonnanykker. Han bruker lang tid ut av stallen og får det på sin måte. Han har funnet seg til rette i sitt nye miljø. Treningsmessig får han det samme opplegget som mine andre stallhester. Det betyr to tøffe intervalløkter i uka. Da går han 8x500 meter, hvor fire går i bakke og fire på flatt underlag. Ellers får han noen rideturer og rolig trening, forteller Antonsen.

LES OGSÅ: Stian (31) gikk lei og trappet ned – nå er gnisten tilbake og resultatet ble seier

Fikk en test

Sist lørdag var banen preparert for at Lionel skulle få testet seg med tanke på start i Steinlagers æresløp:

(Saken fortsetter under bildet)

TESTET FORMEN: Lionel og Gøran Antonsen testet formen under mer vinterlige forhold sist lørdag.

TESTET FORMEN: Lionel og Gøran Antonsen testet formen under mer vinterlige forhold sist lørdag.

– Mars er en måned med all slags vær, noe som gjør forholdene veldig variable. Jeg skulle egentlig kjørt en treningsøkt på banen på torsdag, men da var det vanskelige forhold. Lørdag hadde banemannskapet ordnet banen fint for oss. Jeg kjørte først en 2000-meter i 1.25-fart. Så fikk han et nytt heat i 1.18-fart på 1600 meter. Jeg var veldig fornøyd med hvordan han kjentes ut, og da bestemte jeg meg for å starte i Steinlagers æresløp.

LES OGSÅ: Lionel tilbake til Mysen – håper en periode som avlshingst skal gi ham gnisten tilbake

Håper på mye folk

– Hva tenker du om oppgaven?

– Først og fremst er det veldig moro å få vist ham fram på hjemmebanen. Jeg håper det vil trekke en del folk til banen. Siden det er snakk om sprint, så kan vi ikke ha utur underveis. Jeg hadde håpet på et spor i første rekke bak startbilen, men spor ni er greit. Tanken er at han skal være med i noen av de store løpene i Norge og Sverige senere i sesongen. I så måte er lørdagens start viktig om han skal få være med i de tiltenkte løpene.

– Har du andre hester til start i helgen?

– Tripsson ØK skal ut i Østfoldpokalen. Han har vi endret treningsopplegget for, slik at han går med varmblodshestene. Ser veldig fin ut og blir spennende å følge, avrunder Antonsen.

Spennende blir det å se Lionel tilbake på hjemmebane i kampen om 200 000 kroner. Også Donatomite, med deleier i Ørje, stiller til start i Steinlagers æresløp (V75-6). Hele 17 hester med lokal tilknytning stiller til start i lørdagens stevne.

Svensk popstjerne på plass

En av Sveriges store popartister er på plass på Momarken lørdag. Det dreier seg om Jan Torsten Svensson (68). Det navnet forteller kanskje ikke så mye, men hvis vi sier Harpo er det nok flere som nikker gjenkjennende.

Harpo hadde nemlig en kjempehit med låten Moviestar midt på 1970-tallet. Den gikk til topps på hitlistene i Sverige, Norge, Østerrike, Sveits og Tyskland. Var også høyt oppe i Storbritannia og Australia. Harpo har også hatt en rekke andre slagere i Sverige. Trav har han hatt som hobby i mange år.

I 1980 var det dramatisk da han ble sparket i ansiktet av en av sine hester, men Harpo ble ikke skremt bort og driver fortsatt sin store hobby. Lørdag stiller han med vallaken Harpos Rockland i V75-3. Det kan faktisk være en outsider, for hesten er i langt bedre form enn raden tyder på.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags