Kaldblodsmillionær reklamerte for seg selv

Odd Arne Sagholen hadde tid til å vinke til publikum da Torpa Nicklas vant Påskepokalen i suveren stil.

Odd Arne Sagholen hadde tid til å vinke til publikum da Torpa Nicklas vant Påskepokalen i suveren stil. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Kaldblodsmillionæren Torpa Nicklas skal virke i avl i år. Seier i Påskepokalen mandag 2. påskedag var god reklame for seg selv.

DEL

MYSEN: Skjærtorsdag sponset eierne vinnere av et hoppeløp med et sprang med Torpa Nicklas. Det kan nok melde seg flere hoppeeiere etter Torpa Nicklas sin oppvisning i løpet om Påskepokalen på Momarken 2. påskedag. Fra tet vant han veldig lett med flere lengder på kilometertiden 1.21,8a på 1.640 meter.

Ny rekord

Det var ny rekord for åtteåringen som trenes og kjøres av Momarken-trener Odd Arne Sagholen: 

– I fjor vant han ikke løp, men det var litt tilfeldig, for han feilet jo bort seieren i Thor Østbys minneløp i desember. Etter de to løpene i januar har han hatt en bra treningsperiode hvor jeg har kjørt mye mengde med ham. Farten har han jo alltid hatt. Jeg visste at formen var bra, for han rundet fra langt tillegg i en lokalkjøring og travet 1.23 den siste runden, forteller Sagholen.

Hesten er meget hurtig, men kommer også til å gå lengre distanser:

– Han kommer til å gå både sprint og mellomdistanse. Faktisk har han flere seirer på mellomdistanse enn sprint i karrieren. Styrken er ganske bra. 

Se bildeserie fra skjærtorsdagstravet:

Feiret seier

– Hva kan du si om dagens løp?

– Jeg visste at det ville bli vrient å komme forbi raske Maks Mollyn, men kusken signaliserte at han ville ha rygg. Torpa Nicklas var spenstig hele veien. Han vant lett med øreproppene igjen. Har jo rundet millionen innkjørt, så vi må starte mot eliten i år. Får han fine spor og riktige reiser, tror jeg han kan tjene fine penger. Dagens seier var i hvert fall god reklame for hans avlsvirksomhet. Han står på stallen hos meg, men skal kjøres til gården til Arild Langseter når hoppene kommer. Det blir naturlig bedekning. I år har vi et mål om at han skal trave 1.20 på sprint, og det tror jeg han skal klare med tanke på dagens løp, sier Sagholen mandag kveld, mens vi i bakgrunnen tydelig kan høre at Stall Prosecco er i gang med feiringen av seieren!

LES OGSÅ: Fotballtrener Joakim (43) ukependler mellom Askim og Kristiansund: – Jeg kjenner på savnet av familien

Banerekord

Det var også flere andre bra prestasjoner denne kvelden. I Påskepokalen for varmblods satte like gode fireårshoppa Velvatter ny banerekord for utenlandskfødte hopper med tiden 1.12,1ak. Det gjorde den Frode Hamre-trente hoppa på enkelt vis. Jacobine Y leverte en god innsats til tredje fra dødens for Per Oleg Midtfjeld. I Oaks bonus rakk Voje Maren fram fra lengste tillegg og fikk med seg 60 000 kroner for seieren. Tiden ble 1.27,4 på 2.200 meter. Lars Anvar Kolle var kusk. Kolles sønn, Lars Fredrik, hadde tidligere på kvelden vunnet med en god Hardy BR som travet 1.13,0ak.

LES OGSÅ: Derfor valgte superstjerna Fredric (33) å bosette seg i Indre Østfold

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags