Denne hesten kan bli Norges nye internasjonale travstjerne – viste klasse på Momarken

GA TIL KREFTSAKEN: Hillary BR er fortsatt ubeseiret etter seieren i Oaks. Eierne ga 10 prosent av premiesummen til kreftsaken.

GA TIL KREFTSAKEN: Hillary BR er fortsatt ubeseiret etter seieren i Oaks. Eierne ga 10 prosent av premiesummen til kreftsaken. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Hillary BR kan fort bli Norges nye travstjerne internasjonalt. Varmblodshoppa er ubeseiret etter finaleseieren i Oaks på Momarken.

DEL

MYSEN: Hillary BR overtok føringen drøye runden fra mål. Kusk Magnus Teien Gundersen lot hoppa strekke ut i sisterunden. Konkurrentene ble langt bak. Hillary BR tok sin niende strake seier og travet banerekordtiden 1.13,3a på 2140 meter.

30 000 til kreftsaken

Etter forsøksseieren på Momarken 9. oktober sa deleier Arne Sandbæk jr. at 10 prosent av hestens premie i finalen skulle gis til Kreftforeningen og Rosa Sløyfe-aksjonen. Førstepremien var på 300 000 kroner, noe som betyr solide 30 000 kroner til den gode saken fra hestens eiere.

(Saken fortsetter under bildet)

Seremoni for Hillary BR etter triumfen i Oaks. Hestens eiere hadde med en symbolsk sjekk på 30 000 kroner til Rosa Sløyfe-aksjonen.

Seremoni for Hillary BR etter triumfen i Oaks. Hestens eiere hadde med en symbolsk sjekk på 30 000 kroner til Rosa Sløyfe-aksjonen. Foto:


Trener Geir Vegard Gundersen kunne fortelle følgende etter seieren:
– Jeg hadde en drøm om at hun skulle vinne de tre store hoppeløpene, og nå har hun klart det. Hun var fantastisk i dag. Det kan bli Breeders's Crown i Sverige neste helg. Det bestemmer jeg meg for når jeg kjører med henne mandag morgen. Er alt bra, så blir det nok til at vi starter, sa trener Geir Vegard Gundersen.

I Oaks for kaldblods var det Eldoda og Tom Erik Solberg som holdt unna fra tet på tiden 1.28,9a på 2140 meter.

Brenne-triumf

Av lokale prestasjoner så må vi trekke fram Roberto Brazz. Den Jens Kristian Brenne-trente fireåringen var råsterk vinner fra dødens på fine 1.14,9a på 2140 meter:

(Saken fortsetter under bildet)

FORSVARTE: Roberto Brazz og Åsbjørn Tengsareid forsvarte seg til en sterk triumf.

FORSVARTE: Roberto Brazz og Åsbjørn Tengsareid forsvarte seg til en sterk triumf. Foto:


– Han overrasket meg i dag og var imponerende. Hesten trener som de andre, med tre dager med intervaller og fartslek i uka. Det går bra på stallen, noe som skyldes dyktige stallfolk og at eierne gir oss tillit, sa Brenne.

Hamre-revansjer

I de to Oaks-revansjeoppgjørene var det Frode Hamre som vant begge. Først i kaldblodsløpet med Ness Tjo Edel som overtok ut av første sving og vant kontrollert. Askim-hesten Skeie Stjerna leverte en bra innsats i fjerde. I varmblodsløpet fikk også Hamre overta tidlig med storfavoritten Normandie Royal. Hun forsvarte seg sikkert til seier på tiden 1.12,5a, men Odd Arne Sagholen var nok strålende fornøyd med at Karamel Hill spurtet best på oppløpet og kapret andreplassen på flotte 1.12,6a.
V75-omgangen omsatte for øvrig for snaue 13,5 millioner kroner.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags